Procurorii care efectueaza cercetari, in urma dublei explozii de la mina Petrila, din 15 noiembrie 2008, unde au murit 13 mineri, iar alti 15 au fost raniti, au reorientat ancheta catre angajatii lampariei minei, care toti, in bloc, au fost acuzati de favorizarea infractorului. Opt persoane au fost acuzate de procurori ca se fac vinovate de disparitia unui aparat de masurare multigaz, proba considerata, de procurori, esentiala pentru ancheta.
Opt angajati de la lamparia minei Petrila, locul de unde anchetatorii spun ca a disparut aparatul multigaz Drager XK 7000, sunt cercetati sub acuzatia de favorizare a infractorului. Cele opt persoane sunt sapte femei, toate peste 30 de ani, si un barbat, Benone Irofti, seful lampariei. Toate cele opt persoane sunt reprezentate de avocatul Constantin Graure, din cadrul baroului Hunedoara.

Trebuie spus ca ancheta a fost deschisa la inceputul lui decembrie anul trecut, ca urmare a unei sesizari facute de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, catre Politia Petrila, dupa ce anchetatorii au constatat lipsa aparatului, in data de 21 noiembrie 2008. Respectivul aparat multigaz este capabil sa inregistreze concentratiile a cinci tipuri diferite de gaz, printre care dioxid de carbon si metan. Datele inregistrate de aparat ar fi oferit anchetatorilor elemente extrem de pretioase pentru cursul anchetei si stabilirea vinovatilor. Or, acest aparat nu mai exista.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.