Sindicatele feroviarilor din Ramura miscare-comercial, Federatia Mecanicilor de Locomotiva, Federatia Vagoane si Sindicatul Feroviarilor din Ramura CFR Marfa vor declansa miercuri, 8 iunie, greva generala, pe motiv ca autoritatile au refuzat, in repetate rinduri, majorarea salariilor cu 10%.

"Intrucit nu am obtinut nimic in urma negocierilor cu conducerea societatii, pe 8 iunie, la ora 7.00, vom declansa greva generala pe termen nelimitat", a declarat Ion Molea, presedintele Federatiei Sindicatelor Feroviare din Ramura miscare-comercial. Intrucit sint obligati prin lege sa asigure o treime din activitatea pe calea ferata, intre orele 15.00 si 19.00, ceferistii isi vor relua lucrul. Administratiile companiilor de transport pe calea ferata si Ministerul Transporturilor considera inacceptabile cererile sindicalistilor. "Nu ne putem gindi la o marire de salariu, in conditiile in care companiile au datorii de 2.000 de miliarde de lei la bugetul de stat, in special la fondurile de sanatate si la cel de asigurari sociale", a spus Adrian Ionescu, purtatorul de cuvint al Ministerului Transporturilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.