Presedintii asociatiilor de proprietari din sectorul 6 care nu se ocupa de intretinerea fatadelor imobilelor cu risc de prabusire a tencuielii pot fi amendati cu pana la 7.700 de lei, potrivit reprezentantilor primariei.

Proprietarii de imobile si presedintii asociatiilor de proprietari sunt direct direct responsabili de intretinerea fatadelor si trebuie sa ia de urgenta masuri de prevenire a unor accidente cauzate de prabusirea tencuielii, anunta reprezentantii primariei.

In urma unor verificari ale Directiei de Inspectie Generala a primariei sectorului 6, serviciul de disciplina in constructii a constatat ca, in cazul mai multor blocuri, s-au desprins ori sunt in pericol sa cada bucati de tencuiala, in special de la balcoane. Multe dintre aceste imobile sunt asezate in apropierea trotuarelor, iar pericolul cel mai mare apare la blocurile care au spatii comerciale la parter.

Potrivit reglementarilor actuale, proprietarul imobilului sau presedintele asociatiei de proprietari ar trebui sa efectueze o expertiza tehnica printr-un expert atestat de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, sa consolideze si sa repare constructia, pentru a evita eventualele accidente.

Potrivit legii privind calitatea in constructii, proprietarii care nu isi respecta obligatia de a intretine in conditii bune structura de rezistenta a cladirii si elementele de constructie exterioare sau spatiile comune din interior pot primi amenzi intre 1.500 si 7.700 de lei din partea Inspectoratului de Stat pentru Constructii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.