Potrivit unui studiu realizat de Consiliul International al Aeroporturilor (ACI), Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti devanseaza aeroporturile de renume la mai multe capitole privind calitatea serviciilor.

La studiul facut de ACI au participat 125 de aeroporturi din intreaga lume, iar potrivit raportului, Aeroportul Henri Coanada devanseaza, in aprecierea pasagerilor, aeroporturi precum Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Roma Fumicino, Frankfurt, Milano Malpensa la mai multe capitole privind calitatea serviciilor.

Capitolele la care aeroportul bucurestean devanseaza alte aeroporturi mari din lume, in topul preferintelor pasagerilor, sunt: “Meticulozitate si atentie in efectuarea controlului de securitate”, „Timp de asteptare pentru controlul de securitate” si „Sentimentul de siguranta si securitate in aeroport”, transmite Ministerul Transporturilor.

In ceea ce priveste facilitatile de terminal, AIHCB este perceput ca un aeroport prietenos, in care pasagerii nu au de parcurs distante mari pana la punctele de interes, fiind dotat cu indicatoare de informare si directionare care faciliteaza orientarea in aeroport, pasagerii acordand punctaje care plaseaza AIHCB alaturi de Viena, Atena, Zurich, Helsinki.

Rezultate bune au fost inregistrate si la sectiuni precum „Preturi accesibile pentru parcarile publice”, „Usurinta de a face conexiuni cu alte zboruri”, „Timpul de asteptare la control pasapoarte”, „Ambianta din aeroport”, „Confort in zona portilor de imbarcare”.

Studiul a indicat si un potential pentru imbunatatire in segmente conexe transportului aerian, precum transportul la/de la aeroport, restaurante, shopping, WI-FI, schimb valutar.

Cercetarea a fost efectuata pe baza raspunsurilor oferite de catre pasageri in intervalul octombrie - decembrie 2008, in cadrul programului „Airport Service Quality Survey”, coordonat de ACI, unica asociatie de profil la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.