Amanta chitaristului Emil Laghia face dezvaluiri socante: „M-am intors cu cutitul in mina si l-am lovit in inima”

Elena Ignat, cea care l-ar fi ucis vineri seara pe chitaristul trupei Compact, Emil Valentin Laghia, va sta cel putin 30 de zile in arestul Politiei Tulcea. Autoritatile care se ocupa de caz au declarat ca femeia a avut o atitudine cooperanta in timpul anchetei si ca nu a facut recurs la decizia magistratilor. Ea este acuzata de omor si risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 20 de ani.

Potrivit unor surse judiciare implicate in anchetarea acestui caz, rezultatele autopsiei efectuate simbata dimineata au aratat ca Emil Valentin Laghia a decedat in urma unei singure lovituri de cutit, fara sa prezinte si alte semne care ar fi putut sugera scenariul unei altercatii intre cei doi. "Lovitura de cutit i-a provocat o hemoragie puternica deoarece lama armei, cu o latime de trei centimetri, i-a atins aorta si plaminul sting. Este adevarat ca cei doi obisnuiau sa mai bea din cind in cind, dupa care urmau certuri destul de aprige", au precizat aceleasi surse.

Elena Ignat: "L-am lovit in inima"

"In acel moment taiam piine in bucatarie. M-am intors cu cutitul in mina si l-am lovit in inima. Nu am crezut ca il voi ucide. Imi amintesc ca
s-a intors, a iesit din bucatarie, a mai facut citiva pasi si s-a prabusit in hol, in fata usii de la intrare". Asa descrie Elena incidentul care a avut loc luni seara. Atunci, intre cei doi izbucnise un nou scandal. Dupa comiterea crimei, femeia a intrat in panica. Nu a sunat pe nimeni, nici macar Serviciul de Ambulanta. "Nu m-am gindit ca
i-as mai fi putut salva viata". Timp de cinci zile a pastrat tacerea si a stat cu cadavrul lui Laghia in casa. Vineri seara, fiul Elenei, de 19 ani, a venit in vizita si si-a descoperit tatal mort. A sunat la politie si si-a denuntat mama.

Medicii legisti: "A fost lasat sa moara"

Comportamentul Elenei Ignat i-a surprins pina si pe criminalistii care s-au ocupat de ancheta. Acestia au fost socati atit de declaratiile femeii, cit si de faptul ca aceasta nu a incercat sa-l ajute pe Emil si a ales in schimb sa stea cu cadavrul in casa aproape o saptamina. "Mirosea ingrozitor, insa mirosul nu a trecut de usa apartamentului. Din cauza asta nu s-au sesizat vecinii. In plus, aveau niste ciini, cred ca si daca s-a simtit ceva, ceilalti oameni de pe scara au crezut ca mirosul vine de la acestia", ne-au spus anchetatorii.

O relatie ciudata

Simona Negriu, sora lui Emil, deplinge nenorocirea, condamnind relatia "tragica si obsedanta" pe care fratele ei a avut-o cu o femeie "diabolica", venita, spune ea, "din cea mai neagra parte a acestei lumi". "Aveau o relatie ciudata. Ea era o fiinta demonica, facea rau tuturor celor din jurul ei, chiar propriului ei copil", povesteste Simona. "Reusea sa-l stapineasca pe fratele meu nu stiu prin ce mijloace. Ne-am gindit si la vrajitorie", adauga ea. Potrivit Simonei, Elena nu este nici acum divortata de primul sot, tatal lui Dragos. "Desi nu era copilul lui, Emil il iubea enorm pe Dragos. Si baiatul era mai apropiat de fratele meu decit de mama lui", spune ea.
Sora chitaristului a mai povestit ca Elena a trait citeva zile in casa cu cadavrul. "Nu ne-a sunat. Presupun ca dupa ce l-a omorit a fost socata. Poate s-a ingrozit de fapta ei. Stim ca a stat mereu cu lumina stinsa, a iesit dupa citeva zile si si-a cumparat vin", a adaugat Simona.

"Nu-l putem imbraca"

Familia Laghia a fost sunata de sute de oameni, care doresc sa-si ia ramas bun de la Emil. "Il avem la Morga. Am vrut sa-l depunem din seara aceasta la capela, dar nu putem. A fost gasit in stare avansata de putrefactie. Oricum nu-l vom putea imbraca. Va fi bagat in sac, infasurat in pinza alba. Hainele vor fi puse linga el".

Compact: "S-a mai dus unul dintre noi"

"Soc" este cuvintul care caracterizeaza cel mai bine starea din ultimele zile a membrilor Compact. Paul Ciuci, vocal si chitara, declara ca a fost sunat vineri noapte de Elena Ignat, care l-a anuntat de moartea lui Emil Laghia: "Vorbea incoerent, mi-a zis ca Emil a intrat in casa si a cazut pe jos in fata ei. Am intrebat-o de ce n-a chemat Salvarea, de ce nu a anuntat pe nimeni atitea zile.

Abia pusesem din nou formatia pe picioare. Acum, s-a mai dus unul dintre noi", a incheiat, indurerat, Paul Ciuci. Problemele cu alcoolul ale lui Emil si Elenei erau cunoscute de membrii trupei. Ei mai stiau si ca aceste partide se terminau destul de des cu discutii violente intre cei doi. Totusi nici unul dintre ei nu s-a gindit vreodata la un deznodamint atit de tragic. "O intimplare stupida, petrecuta la bautura", declara Adi Ordean, omul care l-a adus pe Emil de la Rosu si Negru la Compact.

Concubina lui Emil, Elena Ignat, era cunoscuta sub numele de "Lala". Relatia celor doi dura de 19 ani si a fost una presarata cu certuri si scandaluri. Desi toti prietenii chitaristului l-au sfatuit de nenumarate ori sa rupa relatia cu Lala, Emil era atras ca un magnet de femeia care i-a stapinit si curmat destinul.
Cotidianul "Acum", din Tulcea, a reusit sa stea de vorba cu mama lui Emil, Maria Laghia. "Luni seara, chiar in ziua cind s-a intimplat, am vorbit cu el la telefon. Numai ce venise de la Baia Mare, avusese concert acolo. Mi-a dat telefon, vreo trei telefoane mi-a dat. Nu ne mai vazusem de doua saptamini si a zis ca o sa treaca pe acasa. Si nu a mai venit. Am stat asa pina pe miercuri, joi, nici o veste, nimic. Vineri seara... am aflat. Am stat de multe ori de vorba si cu el, si cu ea, ca ea il critica. Ii spuneam sa-l lase in pace, sa-l lase sa vina acasa. Si lui ii spuneam: "Vino, mama, acasa". De fiecare data cind venea aici, ba era zgiriat, ba era lovit, de doua ori l-a intepat cu cutitul in picior".

Emil Laghia va fi inmormintat astazi

Emil Laghia va fi inmormintat astazi, la ora 13.00, la cimitirul vechi al orasului Tulcea. Sicriul va fi depus de la ora 8.30 dimineata la capela, pentru ca toti cei ce l-au iubit si admirat pe Emil sa-si poata lua ramas bun.

Toti cei patru membri ai trupei Compact, Paul Ciuci, Lelut Vasilescu, Dan Stesco si Adrian Tinca, au plecat azi spre Tulcea pentru a fi prezenti la inmormintare. "Am tinut concertul de la Bacau in primul rind in memoria celor doi prieteni disparuti si apoi pentru a aduna ceva banuti, cu care sa ajutam familia lui Emil", a declarat Lelut Vasilescu pentru EVZ. "Nu vom face nici azi si nici altadata un concert in memoriam, pentru ca nu dorim sa devenim patetici. Ne-am adunat ieri toti membrii trupei, toti prietenii, si am hotarit sa ajutam familia lui Emil cu bani. Am stat impreuna aproape 15 ani, i-o datoram. Nu vom face altceva decit ce si-au dorit cei doi: sa mergem inainte", spune Paul Ciuci. Trupa Compact ramine in patru deocamdata. "Nu vom face ce am facut cu Teo, nu-l vom inlocui deocamdata pe Emil", a adaugat Ciuci.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.