Doua persoane au decedat, duminica dimineata, in dreptul localitatii Lugoj, dupa ce un tren personal a intrat in coliziune cu o camioneta care trecea neregulamentar calea ferata, a anuntat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

"In jurul orei 8.50, trenul personal 9574, care circula pe relatia Timisoara Nord - Caransebes, la trecerea de cale ferata semnalizata in dreptul localitatii Lugoj, a intrat in coliziune cu o camioneta care trecea neregulamentar, ambele persoane aflate in camioneta decedand", se arata in comunicatul institutiei, citat de NewsIn.

Potrivit sursei citate, in urma impactului, locomotiva trenului personal a fost avariata, urmand sa fie inlocuita. Personalul de tren si calatorii nu au fost afectati in urma accidentului.

Un alt accident feroviar s-a intamplat sambata seara cand un tren, care circula pe ruta Iasi-Pascani, a intrat in coliziune cu un autotren, in dreptul localitatii Budai.

Directorul CFR Calatori, Constantin Axinia, a declarat corespondentului NewsIn ca nu s-a stabilit inca valoarea pagubelor materiale. "Acum se fac calcule. Avem in vedere pagubele inregistrate la locomotiva, la un vagon, la linia de infrastructura, la firul de contact si, nu in ultimul rand, luam in calcul si intarzierile trenurilor", a declarat, duminica, directorul CFR Calatori.

Potrivit lui Axinia, trenul accelerat Iasi - Timisoara, cu 40 de calatori, a lovit frontal un autotren, iar cabina autovehicului a fost propulsata la o distanta de 50 metri, soferul decedand pe loc. In urma impactului, remorca autotrenului s-a rotit si a lovit trei compartimente ale primului vagon, afectandu-l usor si pe cel de-al doilea.

Conform politistilor, accidentul s-a petrecut pentru ca soferul de TIR nu s-a asigurat cand a traversat calea ferata, desi semnalele acustice si luminoase functionau, iar vizibilitatea era de peste 250 metri.

"Mecanicul de locomotiva a avut prezenta de spirit de a se retrage in cabina de comanda, lucru care i-a salvat viata", a mai spus Axinia.

In urma accidentului, trei persoane au fost transportate la spital, una din acestea fiind in stare grava.

"Un barbat, de 54 de ani, a necesitat suport respirator si volemic, prezentand facturi costale multiple si traumatisme ale membrelor. Prognosticul este rezervat, existand suspiciune de contuzie miocardica. Alti doi pacienti, un tanar de 34 ani si o fetita de 14 ani, prezinta sindrom convulsionat si, respectiv, plagi la nivelul scalpului", a spus Tudor Ciuhodaru, medic coordonator al Spitalului de Urgente "Sf. Ioan" din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.