Primaria Craiova va organiza, pentru prima data, o parte din manifestarile din cadrul festivalului „Zilele Marin Sorescu“ in localitatea doljeana Cetate, transmite corespondentul NewsIn.

Primarului Municipiului Craiova, Antonie Solomon a declarat ca actiunea „Sarbatori itinerante... la Cetate“ din cadrul festivalului „Zilele Marin Sorescu Editia a IX-a“ se va desfasura sambata, 28 februarie, la conacul poetului Mircea Dinescu.

„Am vrut sa organizam ceva special anul acesta. Simbol al Cetatii Banilor, Marin Sorescu merita atentia noastra pentru faima internationala care a adus-o Craiovei. Tocmai de aceea, am decis sa mutam festivalul la conacul din Cetate al poetului Mircea Dinescu pentru cateva ore. Evenimentul va avea o incarcatura culturala deosebita datorita persoanlitatilor care si-au confirmat participarea“,
a declarat Antonie Solomon.

Potrivit sursei citate, Editia a IX-a a „Zilelor Marin Sorescu“ se desfasoara la Craiova si Cetate in perioada 27-28 februarie. La simpozioanele si colocviile vor participa personalitati precum academicienii Eugen Simion si Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Adam Puslojic (Serbia), Vasile Tatateanu (Cernauti) si poetul Adrian Paunescu.

Din programul realizat de Primaria Craiova fac parte actiuni precum Gala premiilor „Marin Sorescu“ pe anul 2008, lansarea lucrarii „Marin Sorescu - Romanul calatoriilor, jurnal inedit, volumul III si volumul IV“, la editura "Scrisul romanesc" si piese de teatru pusa in scena de actorii Teatrului National „Marin Sorescu“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.