Primele 19 tiruri din zecile de autotrenuri blocate, de vineri, la intrarea in portul Bechet s-au imbarcat, sambata, in jurul pranzului, pe bacul care face legatura intre judetul Dolj si localitatea bulgareasca Oreahovo, transmite corespondentul NewsIn.

Circulatia intre celor doua localitati a fost reluata dupa mai bine de 12 ore, autoritatile bulgaresti reusind sa deszapezeasca drumurile din Oreahovo.

“Circulatia a fost reluata de o jumatate de ora. Soferii autotrenurilor stationte la intrare in orasul Bechet au primit aprobarea sa inainteze spre port. Bacul va prelua tirurile la fiecare 30 de minute”, a declarat comisarul-sef Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj.

Pe timpul noptii, coloana de autotrenuri oprite s-a intins pe aproape sase kilometri, pana in dreptul comunei doljene Listeava.

In judetul Dolj, doar un singur drum mai este blocat, Calafat-Craiova, in dreptul localitatii Maglavit. “Se lucreaza intens pe acest tronson la deszapezirea drumului. O parte din conducatorii auto au fost directionati pe traseul Cetate-Severin, iar soferii care trebuie sa ajunga in localitatile din vecinatatea Calafatului au tras pe dreapta si asteapta degajarea dumului de tonele de zapada aruncate de viscolul puternic de vineri seara pe partea carosabila”, a declarat subcomisar Adrian Capraru, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.