CD-ul cu opera "Madama Butterfly" a lui Giacomo Puccini, in care soprana Angela Gheorghiu detine rolul principal, va fi lansat, pe 2 martie, in Marea Britanie, de casa de discuri EMI Classics, informeaza Centrul Cultural Roman din Londra.
Angela Gheorghiu interpreteaza rolul Cio-Cio San, tanara japoneza care se casatoreste cu un tanar locotenent american. Rolul este considerat unul dintre cele mai fascinante pentru o soprana, atat din punct de vedere vocal, cat si psihologic.

Din distributie mai fac parte Jonas Kaufman (Pinkerton), Fabio Capitanuci (Sharpless), Gregory Bonfatti (Goro), Enkelejda Shkosa (Suzuki), Raymond Aceto (The Bonze), pe muzica orchestrei Academiei Nationale din Santa Cecilia.

Absolventa a Conservatorul din Bucuresti, Angela Gheorghiu a debutat in 1992 pe scena Royal Opera House din Londra, in opera "La Boheme". In acelasi an, soprana a debutat la Metropolitan Opera si Staatsoper Vienna, iar in aprilie 2006 a cantat, pentru prima oara, pe scena operei Scala din Milano.

Angela Gheorghiu are in palmares numeroase premii, precum Gramophone Awards, Diapason d’Or Awards, Choc du Monde de la Musique in Franta, Cecilia Prize in Belgia, Deutsche Schallplattenkritik-Preis in Germania, the Echo Award, Foreign Lyric Production Award si Critics’Award in SUA. La Classical Brit Awards, in 2001, Angela Gheorghiu a castigat titlul "Female Artist of the Year".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.