Simptomele unui accident vascular cerebral sunt uneori trecute cu vederea in serviciile de urgenta, in cazul pacientilor tineri, ceea ce intarzie un tratament prompt si eficient, se arata intr-un studiu prezentat la Conferinta Internationala a Asociatiei Americane de Accidente Vascular-cerebrale.

In cadrul acestui studiu, cercetatorii de la Centrul de Accidente Vascular-cerebrale al Universitatii Wayne au reevaluat cazurile a 57 de pacienti, cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani, cu accident vascular cerebral.

Dintre acesti pacienti, 14% (patru barbati si patru femei), cu o varsta medie de 34 de ani, au fost diagnosticati initial cu ale afectiuni printre care vertij, migrena sau intoxicatie alcoolica.

Potrivit specialistilor, primele ore, in cazul unui accident cerebral, sunt critice. “Un diagnostic corect al accidentului cerebral la tineri, imediat ce acestia se prezinta la medic, poate reduce numarul de pacienti cu invaliditati precum paralizia sau tulburarile de vorbire”, sustine prof. dr. Seemant Chaturvedi de la Universitatea Wayne.

In SUA, singurul tratament aprobat pentru accidentul vascular acut este administrarea intravenoasa de activator al plasminogenului tisular, substanta care poate dizolva cheagul de sange ce a provocat accidentul.

Problema este, insa, la nivelul mentalitatii personalului de la camera de garda, care nu ia intotdeauna in considerare posibilitatea unui accident vascualar la un pacient sub 45 de ani.

Accidentul vascular cerebral (stroke) este a treia cauza de deces si una dintre cele mai importante cauze de invaliditate in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.