Magistratii Tribunalului Bucuresti au redus pedeapsa autorului accidentului in care a murit Cristian Nemescu si alte 2 persoane, de la 7 ani la 6 ani de inchisoare cu executare, insa au decis ca acesta sa plateasca si daune materiale pentru doua dintre familiile victimelor.

Astfel, Ali Imran va trebui sa plateasca despagubiri materiale in valoare de 30.000 de lei catre Ratus Elena Violeta, ruda a taximetristului, si 20.000 de lei catre familia sunetistului Andrei Toncu.
Instanta a decis ca celelalte dispozitii, date de Judecatoria Sectorului 5, sa ramana la fel.
Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs.

Avocatii familiilor celor trei persoane ucise au cerut instantei, la termenul de pe 5 februarie al procesului, sa respinga apelul facut de Ali Imran impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 5 si sa il admita pe cel facut de catre familiile victimelor, astfel dandu-i lui Imran cea mai mare pedeapsa posibila, aceea de 15 ani de inchisoare cu executare.

Avocatii familiilor Nemescu, Toncu si Arustei au spus ca vor ca Imran sa primeasca cea mai mare pedeapsa mai ales din cauza nepasarii lui, a faptului ca ar fi mintit, sustinand pe toata durata procesului ca, in momentul producerii accidentului, avea o viteza cuprinsa intre 40 si 50 km/h, cand, de fapt, prin expertiza s-a constatat ca avea aproape 120 km/h.

De asemenea, avocatii celor trei familii au spus ca cetateanul britanic ar fi vrut sa tergiverseze cauza si ar fi incercat sa influenteze unii martori, dar cel mai tare a deranjat atitudinea lui sfidatoare. Astfel, unul dintre avocati a spus ca Ali Imran a cerut sa i se dea dreptul de a pleca din Romania pentru ca tatal sau s-a imbolnavit psihic din cauza ca nu il poate vedea.

Mai mult, avocatul taximetristului decedat, Bogdan Petre, a cerut ca daunele pe care le-a stabilit prima instanta sa fie majorate pentru ca tanarul taximetrist avea un copil mic, pe care mama se chinuie sa il creasca in lipsa tatalui.

Avocatii parintilor regizorului Cristian Nemescu si cei ai sunetistului Andrei Toncu au spus ca suma pe care cele doua familii o vor primi drept despagubiri de la Imran va fi folosita pentru asociatia infiintata in memoria celor doi tineri.

Parintii celor trei victime au cerut ca instanta sa oblige si societatea de asigurari la care era asigurata masina condusa de Imran sa ii despagubeasca cu cate 200.000 lei.

Procurorul a cerut si el instantei sa admita apelurile facute de familiile celor trei victime si sa il respinga pe cel facut de autorul accidentului, Ali Imran.

De cealalta parte, avocatul lui Ali Imran a sustinut ca suma ceruta de familiile victimelor este exagerata si ca Imran a depus imediat dupa accident niste bani intr-un cont, pentru ca familiile sa ii foloseasca la inmormantari. Conform declaratiilor date de catre familiile victimelor, din acel cont nu a fost folosit nici un ban. Mai mult, tatal lui Andrei Toncu, Horia Toncu, a spus pentru NewsIn ca nu avea nevoie de banii lui Imran pentru inmormantarea fiului sau si ca nu ii trebuie acesti bani pentru el, ci ca ii vrea pentru asociatia care sa pastreze vie memoria celor doi tineri.

Ali Imran a declarat, la finalul sedintei, ca e constient de gravitatea faptei pe care a comis-o si ca de fiecare data cand a avut ocazia a incercat sa le ceara scuze familiilor Nemescu, Toncu si Arustei.
Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 l-au condamnat, in decembrie 2007, pe Ali Imran la 7 ani inchisoare pentru ucidere din culpa, vatamarea corporala din culpa si conducerea unui autovehicul neinmatriculat in dosarul accidentului in care au murit regizorul Cristian Nemescu, sunetistul Andrei Toncu si un taximetrist, student la teologie.

Magistratii l-au obligat pe Imran la plata unor daune materiale de 28.000 de lei si a unor daune morale care cumulate ajung la 3 milioane de lei.

Ali Imran a mai fost obligat la plata urmatoarelor despagubiri catre partile civile: 28.000 lei, daune materiale si 500.000 lei, daune morale, catre Ratus Elena Violeta, 500.000 lei, daune morale, catre Arustei Stefan Corneliu, cate 500.000 lei, daune morale, catre Nemescu Erica si Nemescu Octavian, cate 500.000 lei, daune morale, catre Toncu Horia Traian si catre Toncu Elena, respingand celelalte pretentii ale partilor civile.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 i-au aplicat si masura de siguranta a expulzarii din Romania, dupa executarea pedepsei principale.

Cetateanul britanic de origine pakistaneza Ali Imran a fost arestat in 26 august 2006, in baza unui mandat de 20 de zile, emis de Judecatoria Sectorului 5, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Ulterior, in 19 octombrie 2006, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis recursul lui Ali Imran impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 5 de a-i prelungi arestarea preventiva si l-au pus in libertate, inlocuind masura arestarii cu interdictia de a parasi tara.

Potrivit anchetatorilor, Ali Imran a fost gasit vinovat, dupa primele cercetari ale politiei, de producerea accidentului din data de 25 august 2006, de pe Podul Eroilor, accident in care si-au pierdut viata regizorul Cristian Nemescu, inginerul de sunet Andrei Toncu si taximetristul Radu Arustei. Ali Imran ar fi ignorat culoarea rosie a semaforului amplasat la intersectia dintre Splaiul Independentei si Podul Eroilor, astfel incat masina pe care o conducea a izbit in plin taxiul care se deplasa regulamentar dinspre Academia Militara catre zona Berzei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.