Tribunalul Timis a dispus arestarea a 11 membri ai gruparii de crima organizata din Timis, printre care si consilierul local Lucian Torj, gruparea fiind acuzata de proxenetism, trafic de persoane, santaj, talharii, agresiuni fizice si recuperari de datorii

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis joi, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Timis, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, au procedat la destructurarea uneia dintre cele mai importante grupari infractionale organizate specializata in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, proxenetism, tentative de omor, talharie, vatamare corporala grava si lipsire de libertate, ce actiona pe teritoriul judetului Timis, cu ramificatii pe intreg teritoriul Romaniei si in state ale Uniunii Europene.

Astfel, la data de 18 februarie 2009, sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a desfasurat o ampla actiune, care a vizat retinerea membrilor acestui grup infractional organizat, avand ca lider pe Torj L. Marian, sprijinit de Sorin Flucsa, Sergiu Burcas, Ciprian Gavrila, Dumitru Seclaman, precum si de alti membri, cu rolul de executanti.

In fapt, potrivit DIICOT, incepand cu anul 2006, gruparea infractionala organizata condusa de Torj L. Marian si structurata pe nivele de executie, a actionat in special pe teritoriul judetului Timis, activitatea infractionala evoluand treptat de la savarsirea infractiunilor de proxenetism si trafic de persoane la infractiuni de violenta la comanda - santaj, talharii, agresiuni fizice, recuperari de datorii.

In comunicat se mai arata ca, la data de 18 februarie 2009, au fost efectuate 19 perchezitii domiciliare simultane, la locuintele inculpatilor, ocazie cu care au fost gasite 2 arme cu glont detinute ilegal, 2 arme cu gaze detinute ilegal, 2 pistoale cu bile, detinute ilegal, sabii si bate de base-ball si sume de bani in lei si valuta. De asemenea, au fost indisponibilizate sase autoturisme apartinand inculpatilor.

Prin ordonantele din data de 18.02.2009, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a 13 inculpati. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Timis care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

DIICOT precizeaza ca, la desfasurarea actiunii, procurorii au fost sprijiniti de un numar de 400 de politisti si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Directiei de Informatii si Protectie Interna Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi si Directiei Politiei de Frontiera Timis.

Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timiseana Biled, a fost exclus din PSD miercuri, dupa ce a fost retinut de politisti.

"A fost dat afara din partid, este o masura care a fost luata la nivelul organizatiei PSD Biled, chiar daca este sau nu vinovat. Mie, personal, mi-a produs un prejudiciu de imagine destul de mare, dar si organizatiei, in general", a declarat viceprimarul PSD al comunei Biled, Constantin Glodeanu.
Lucian Torj este consilier local din anul 2008.

Consilierul local Lucian Torj a fost retinut, miercuri, alaturi de alte 12 persoane, dupa ce casa i-a fost perchizitionata timp de mai bine de sapte ore.

13 persoane suspecte de savarsirea traficului de persoane pe relatia Romania, Germania, Olanda, Belgia, Italia au fost ridicate de politisti, in urma a 19 descinderi simultane in Timisoara si pe raza judetului Timis.

Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timis, Stefan Negrila, actiunea la care au participat sute de politisti de la Inspectoratul Judetean de Politie Timis, Politia de Frontiera Timis, Gruparea Mobila de Jandarmerie a fost de anihilare a unei grupari de trafic de carne vie.

Investigatie a fost inceputa in vara anului trecut. Una dintre casele perchezitionate miercuri dimineata este cea a consilierului local PSD Lucian Torj, al carui frate, Ovidiu Torj, este un cunoscut interlop, care in trecut a fost extradat din Germania unde fugise in urma sechestrarii unor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.