Tinerii din Romania sunt invitati la o noua sesiune de FutureShorts, adica "filme scurte si nopti lungi". In Bucuresti, evenimentul va avea loc sambata aceasta, urmand ca in perioada urmatoare, filmele de scurt metraj selectionate sa poposeasca si in alte orase mari ale tarii.

Festivalul international de scurt metraje Future Shorts, adus in Romania de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, revine in luna februarie cu o colectie de filme scurte avand ca tema relatia complicata si mereu schimbatoare dintre dragoste si sex. La afterparty, atmosfera va fi sustinuta de un DJ de renume, Electric Brother.

Cele trei sali de la Galeriile ArtExpo, Teatrul National din Bucuresti, vor fi rezervate sambata de la orele 20.00, unei infuzii de scurt metraje exceptionale din intreaga lume. Spectatorii au ocazia unica de a vedea pelicula suedeza castigatoare la Sundance 2009. Este vorba despre "Lies", in regia lui Jonas Odell, in care se impletesc trei povesti fascinante si perfect adevarate despre minciuna. Va mai rula si un alt scurt metraj ultra-premiat la festivalurile internationale de gen, “Zhanxiou Village”, al chinezului Kaige Chen, care arunca o privire emotionanta inspre descoperirea filmului de catre un tanar neobisnuit.

Iar daca sunteti curiosi sa urmariti din umbra 16 femei care privesc absorbite “Romeo si Julieta”, sau daca vreti sa aflati ce discutie au doi soti despre aventuri fugare, nu trebuie sa ratati intalnirea cu Future Shorts din luna februarie.

Dupa scurt metraje, muzica buna isi reintra in drepturi la afterparty. „Maestrul de ceremonii” este fostul membru NSK, Electric Brother. Influentele muzicale ale artistului variaza de la muzica traditionala la dub si de la jazz rock-ul anilor ’70 la muzica clasica contemporana. Electric Brother a compus piese pentru coloana sonora a mai multor filme de scurt si lung metraj, intre care Marfa si banii sau Furia.

Cinefilii pot urmari productii valoroase marca Future Shorts si continut exclusiv direct pe telefonul mobil, prin Vodafone live!. Festivalul isi propune sa redefineasca experienta cinematografica prin modalitati inedite de promovare si distribuire internationala a filmelor romanesti inscrise in competitie. Regizorii romani si tinerii aspiranti la acest statut sunt invitati sa-si inscrie productiile pe site-ul www.futureshorts.ro, la una dintre cele doua sectiuni ale competitiei Future Shorts, „Cursa pe banda” sau „Cursa mobila”.

Filmele proiectate la Bucuresti vor ajunge si la Timisoara (27 februarie), Cluj (6 martie) si Iasi (10 aprilie).

Biletele pentru evenimentul de sambata, 21 februarie, ora 20.00, se cumpara direct la intrarea in sala ArtExpo a TNB. Pretul unui bilet este de 20 RON si ofera acces la programul intregii seri - proiectie si after-party.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.