Pina in septembrie, bucurestenii vor fi urmariti de privirile celor 50 de bovine din fibra de sticla

Opt vacute colorate, simpatice foc, le-au rasarit in fata bucurestenilor care au avut ieri drumuri prin centrul Capitalei sau prin zona Parcului Herastrau. In saptaminile urmatoare, cireada din fibra de sticla va ajunge la cel putin 50 de bovine.

Totul face parte dintr-o manifestare artistica planetara, care a inclus pina acum 24 de orase de pe trei continente: America, Europa si Africa.

Intrarea in Parcul Cismigiu de pe bulevardul Regina Elisabeta. "Varca lui Noe" priveste gales spre Primaria Generala. Parintii ei adoptivi, cei de la "Reader’s Digest", au asezat-o aici in speranta ca va mai veni pe la primarie vreun marinar care sa o conduca. Vacuta pare sa fie ruda cu calul troian, doar ca nu adaposteste osti pornite pe razboi, ci animale care-si itesc capul prin hublouri. O pereche de girafe, una de serpi, o camila, un rinocer, un strut si un pinguin impodobesc bovina al carei design este semnat Mihai Tenovici.

Ceva mai incolo, pe terasa "La Motoare" de pe Teatrul National, sint doua vaci. Si, cum altfel, sint vacute erudite. Una s-a specializat in literatura.
Clientii cantinei studentesti din Piata Rosetti au, de saptamina asta, doi noi colegi de masa. "Dream Cow", vaca arondata zonei, i-a adus in vizita pe Tom si Jerry care se infrupta, in vazul tuturor, din delicatese, dupa gust: o bucata aburinda de cascaval, pentru rozatoare, si un pahar cu lapte proaspat pentru partenerul de nebunii.

Vacile din Herastrau

In fata soclului de pe care, pina in ‘89, Lenin isi scruta supusii romani, este priponita acum, pe o placa de beton, "Bucowrest", un fel de vaca a orasului. Creata de Cristian Pasarica si acoperita cu un colaj de imagini de pe vremea Micului Paris, este bovina care atrage cele mai multe priviri. Romanticii se opresc sa se minuneze de imaginile de altadata.
Surata ei, care pazeste Arcul de Triumf, este, poate, cea mai plina de speranta. Cu toate problemele din ultima perioada, ea isi pazeste stelutele galbene si ii da inainte cu "2007 - anul aderarii la Uniunea Europeana". Numele ei este "Luna" si a fost desenata de Violeta Chirculescu.

In aceeasi zona, ieri, pe la ora 16.00, dar mai ferita de marile artere, tocmai isi pregatea culcusul si "Happy Rainbow Cow". Unde altundeva decit in fintina din Parcul Herastrau. Pina in luna septembrie, inca peste 40 de vaci vor rasari pe strazi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.