Elevii de clasa a IV-a vor studia protectia animalelor la scoala, ca materie optionala. Fundatia Vier Pfoten asigura integral costul proiectului.

Fundatia pentru Protectia Animalelor Vier Pfoten (Patru labute) a anuntat ieri incheierea etapei-pilot a proiectului "Copiii invata sa protejeze animalele". Proiectul a inceput in martie 2003, prin colaborarea cu doua clase de la Sc. Generala nr. 23 din Bucuresti. Copiii s-au aratat incintati de noile cunostinte, incurajindu-i pe prietenii animalelor sa faca lobby la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pentru acceptarea noii materii. Protocolul cu inspectoratul s-a semnat in ianuarie, anul acesta.

O generatie mai "empatica"

Pina acum, 13 scoli au trimis invatatori la "training". Din februarie, cadrele didactice au inceput sa lucreze cu elevii. In anul scolar 2005-2006, proiectul urmeaza sa fie extins la nivelul intregii Capitale. "Vrem sa cuprindem cit mai multe scoli in proiect. Pasul urmator ar fi sa facem manuale pentru clasele mai mari", spune Cristina Nicsulescu de la Vier Pfoten. Fundatia a elaborat un manual de clasa a IV-a cu caracter interdisciplinar, care contine elemente de stiintele naturii, geografie, biologie si ecologie. Subiectele lectiilor sint concepute cu sprijinul cadrelor didactice, al specialistilor si al psihologilor.

Cartea are 45 de pagini si ilustratii viu colorate. Proiectul vizeaza formarea unei generatii mai sensibile la problemele animalelor si ale semenilor, care sa dezvolte o puternica constiinta civica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.