Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov impreuna cu DIICOT - Brasov si Covasna si IPJ Covasna au anuntat,marti, ca au prins patru tineri, care, in luna august 2008, au generat catre unul dintre ei o plata de 950.000 de lei, in sistem multicash, din contul unei firmei din Tg.Secuiesc.

Dintre cei patru arestati doi sunt cu domiciliul in municipiul covasnean Targu-Secuiesc - G.L., de 25 de ani si B.L., de 24 de ani, unul are domiciliul in Sf. Gheorghe, S.A., de 28 de ani, si unul in Bucuresti, R.M., de 21 de ani, transmite corespondentul NewsIn.

Procurorul din cadrul Biroului teritorial Covasna al DIICOT, Robert Flekhammer, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa a IJP Covasna, ca din cercetari a rezultat ca, in cursul lunii iulie 2008, G. L., B.L., S.A. si R.M., au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii de infractiuni informatice constand in transferul electronic din contul unei societati din municipiul Targu Secuiesc in contul lui R.M. a sumei de 950.000 lei.

„Prin incalcarea masurilor de securitate, G.L. a accesat, fara drept, sistemul multicash utilizat de aceasta societate pentru a efectua plati on-line. La data de 08.08.2008, a ordonat efectuarea platii. In realizarea scopului pentru care s-a constituit grupul infractional organizat, R.M. a solicitat bancii, la data de 24.07.2008, deschiderea unui cont curent si eliberarea unui card Visa Electron care permitea efectuarea la bancomate de operatiuni. Apoi a remis lui S.A. cardul si datele sale personale”,
arata sursa citata.

In baza datelor false prezentate, banca a ridicat restrictia privind suma maxima ce poate fi retrasa de la bancomate cu cardul lui R.M., astfel ca S.A., in perioada 08-11.08.2008 a retras de la diferite bancomate din Brasov, Ploiesti, Buzau, Focsani si Bucuresti suma de 939.267,8 lei.

Dupa adunarea probelor instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a celor patru tineri pentru o perioada de 29 de zile, limitele pedepsei stabilite fiind intre 5 si 20 de ani.

Totodata, au mai fost efectuate perchezitii simultane la domiciliu in 11 locatii, de unde au fost ridicate bunuri sechestrate in vederea recuperarii pagubelor.

Seful BCCO Brasov, comisarul sef Gabriel Florescu a declarat, luni, ca este vorba despre trei autoturisme, dintre care unul in leasing, si un Mercedes ML si un Audi TT, 354 de litri de alcool, care nu indeplineau conditiile de valorificare, 100.000 de etichete si 20.000 de timbre pentru bauturi alcoolice, 168 de pachete de tigari provenite prin surse ilicite, asupra unui autor s-au gasit doua bile de cocaina - langa ele se gasea un pai pentru prizare cu urme de drog, un lichid de culoare maronie despre care pana la expertizare se banuieste ca este hasis lichid si trei jointuri care contineau drog.

S-au mai ridicat 11 unitati de calcul si 7.000 de lei, iar bunurile ridicate in vederea sechestrarii si cercetarii sunt estimate la aproximativ 51.000 de euro.

„Se efectueaza cercetari pentru identificarea intregului grup infractional si pentru probarea si altor infractiuni in afara celor expuse”, a afirmat comisarul sef Florescu, amintind si de infractiunile economice care trebuie verificate in continuare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.