Doua declaratii diametral opuse, una a lui Ovidiu Ohanesian si una a senatorului Vasile Ion, nu fac decat sa nasca noi speculatii despre gruparea care i-a tinut ostatici pe jurnalisti. Inainte de rezultatele anchetei privind rapirea acestora, Vasile Ion ii face bolnavi psihic pe cei ce cred intr-o inscenare. Pe de alta parte, Omar Hayssam ramane arestat si in dosarul in care este considerat principalul artizan al rapirii.

Prezent la editia de joi seara a emisiunii "Miezul problemei", difuzata de National TV, Ovidiu Ohanesian a facut o serie de afirmatii care pun intr-o cu totul alta lumina relatia dintre Marie-Jeanne Ion si rapitori.

Ohanesian a afirmat ca, in primele zile de detentie, Marie-Jeanne s-a certat pur si simplu cu teroristii, fara a spune insa care a fost motivul. Un lucru cel putin ciudat, dat fiind faptul ca, in general, arabii sunt extrem de violenti si nu ar fi permis, mai ales unei femei, sa ridice tonul la ei.

Mai mult, sustine fostul ostatic, aceasta chiar a contribuit la filmarea primelor imagini, dand cameramanului indicatii despre cum sa traga cadrele, care, ulterior, au fost difuzate pe posturile de televiziune. Lucru care ridica iar un semn de intrebare, deoarece ar fi fost normal ca, in cazul in care teroristii nu ar fi stiut cum se procedeaza, sa ceara lamuriri de la cel care era cel mai indreptatit sa faca asa ceva, adica de la operatorul Sorin Miscoci.

Ohanesian a tinut sa lamureasca si speculatiile aparute im mass-media din Romania, referitoare la neprofesionalismul teroristilor care tineau armele indreptate catre cei trei intr-un mod ciudat. Acest lucru s-ar fi datorat, sustine jurnalistul, faptului ca Marie-Jeanne plangea incontinuu si le spunea ca nu poate sa citeasca textul in limba engleza, fiind deranjata de arma tinuta la tampla.

Vasile Ion s-a trezit cu Hayssam la ziua sa

Tatal jurnalistei Marie-Jeanne Ion, senatorul PSD Vasile Ion, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca gruparea terorista ce i-a tinut fiica ostatica 55 de zile este una extrem de sangeroasa, care a ucis ostatici. "Pot sa spun ca cei care i-au rapit nu sunt nici fraieri, nici niste ageamii ori niste talhari. Ei fac parte dintre cei care au facut ritualuri in Irak si vor veni argumente in acest sens", a declarat senatorul. In plus, pesedistul i-a facut bolnavi psihic pe cei care s-au gandit ca totul a fost o inscenare.

Tatal lui Marie-Jeanne a descris apoi relatia sa cu Omar Hayssam, aratand ca a fost una normala, ca intre un oficial al statului si un om de afaceri strain. Acesta a mai precizat ca s-a intalnit cu romano-sirianul doar de doua ori, o data la o partida de vanatoare si a doua oara la o petrecere data la prefectura, cand si-a sarbatorit ziua de nastere. Interesant este ca Vasile Ion sustine ca pur si simplu nu stie cum a ajuns Hayssam la petrecere, pentru ca el nu l-a invitat. Intrebat daca l-a cunoscut pe Mohammad Munaf, senatorul a declarat ca are impresia ca l-a vazut de cateva ori: "Cred ca l-am vazut. Eu nu cunosc bine natia asta araba. Structural, sunt oameni marunti de inaltime, creoli, o fi fost o data, de doua ori la Buzau".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.