Bolnavii de leucemie pot fi tratati cu o combinatie de arsenic si vitamina A, sustin niste cercetatori chinezi care au testat cu succes tratamentul pe 85 de pacienti.
Pacientii au fost monitorizati timp de 70 de luni de la administrarea tratamentului, iar la 80 dintre acestia leucemia a intrat in remisie totala, relateaza NewsIn, citand Reuters. Cercetatorii nu au gasit la acesti pacienti nicio problema care sa poata fi asociata pe termen lung cu afectiuni ale inimii sau ale plamanilor.

Autorii studiului recomanda ca acest tratament sa fie administrat persoanelor care sufera de cancer al maduvei si al sangelui sau de leucemia acuta promielocitica.

Vitamina A este vazuta de multi cercetatori ca un tratament viabil pentru leucemie, insa acest studiu este primul in care efectele acesteia au fost monitorizate pentru o perioada atat de lunga. Compusii de arsenic sunt folositi pentru tratarea anumitor afectiuni inca din secolul al XVIII-lea, iar FDA (Agentia americana pentru Alimente si Medicamente) l-a aprobat ca tratament al persoanelor care sufera de forme de cancer al maduvei si al sangelui in 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.