Dacia a ajuns la un acord cu Sindicatul Automobile Dacia privind prelungirea pana la 1 februarie 2010 a Contractului Colectiv de Munca 2008 printr-un act aditional, iar pentru 2009 se vor acorda compensatii tuturor salariatiilor, a declarat viceliderul sindicatului, Ion Iordache.

"Dacia a ajuns la un acord cu Sindicatul Automobile Dacia cu privire la prelungirea valabilitatii Contractului Colectiv de Munca 2008, prin semnarea unui act aditional care va contine mai multe prevederi. In acest moment, avem comenzi pentru maxim doua luni de zile. Mai mult avem speranta ca programul Rabla coroborat cu masura acordarii de imprumuturi de catre banci sa duca la relansarea pietei de automobile romanesti" a declarat Ion Iordache, citat de NewsIn.

Actul aditional la Contractul Colectiv de Munca 2008 (CCM 2008) va contine prelungirea pana la data de 1 februarie 2010 a valabilitatii CCM Dacia 2008, iar drepturile si clauzele acestuia sunt minimale si reprezinta baza de negociere pentru CCM 2010.

"In scopul pastrarii puterii de cumparare in contextul actual de criza, pentru anul 2009 se vor acorda tuturor salariatilor Automobile Dacia si ai societatilor ILN-RIR, Transporturi Dacia, Matrite Dacia, Presate Dacia si Renault Mecanique Roumanie, compensatii banesti, in suma fixa, care se vor include in salariile individuale de baza, dupa cum urmeaza: 70 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2009, si 40 de lei, incepand cu 1 aprilie 2009" potrivit comunicatului societatii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.