Social17 Februarie 200918:46

Lectura de un minut

Lucratorii Politiei Rutiere care opresc un autovehicul aflat in trafic vor fi obligati sa se legitimeze la cererea soferului respectivului vehicul, a decis luni Senatul, care a adoptat un amendament facut la OUG 146/2008

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Dan Sova, care a sustinut in Comisia juridica ca exista deja cazuri de persoane care isi asuma in mod ilegal identitatea de politist. In consecinta, el a propus un amendament la OUG 146 din 2008 de modificare a OUG 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, amendament care ar urma, sustine pesedistul, sa impiedice si asumarea identitatii false de politist, precum si sa limiteze posibilele abuzuri ale Politiei Rutiere, informeaza NewsIn.

OUG 146 a trecut de Senat cu 81 de voturi pentru si unul impotriva.

"In cazul opririi unui autovehicul de catre lucratorul de politie, la cererea conducatorului auto, agentul de circulatie este obligat sa prezinte legitimatia de serviciu si insigna", se stipuleaza in amendamentul votat. "Aceasta situatie este pentru protejarea cetatenilor normali", a argumentat Sova, afirmatie care a provocat replica presedintelui Comisiei, Toni Grebla (PSD): "Nu trebuie sa-i protejam si pe politistii normali?".

Grebla a fost singurul care a votat impotriva fiind de parere ca oricum politistii sunt obligati, prin regulamentele interne, sa se legitimizeze si ca, prin acest surplus de legiferare, agentii de circulatie ar fi obligati sa se legitimeze doar in cazul in care soferul solicita expres acest lucru. De asemenea, Grebla sustine prevederea nu ar impiedica nici falsificarea legitimatiei de politist.

Comisia juridica a respins un alt amendament al lui Sova care stipula ca, in cazul refuzului politistului de a se legitima, si conducatorul auto poate refuza sa se legitimeze.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.