Programul european de cooperare si mobilitate Erasmus Mundus va beneficia intre 2009 si 2013 de fonduri cu 56% mai mari decat suma alocata in prima faza, finantarile urmand sa fie extinse si la nivel de doctorat, a anuntat luni Comisia Europeana

"Erasmus Mundus a devenit un program de referinta pentru promovarea educatiei superioare europene pe glob. Ma bucur ca Parlamentul si Consiliul European au aprobat majorarea finantarii. Acum putem sustine financiar si studii de doctorat si, de asemenea, putem acorda granturi mai generoase studentilor europeni care vor sa invete la facultati din afara Uniunii Europene", a declarat comisarul european pentru Educatie, Training, Cultura si Tineret, Jan Figel, citat de NewsIn.

Prima faza a programului, care s-a derulat intre 2004 si 2008, a avut un buget de 609 milioane euro si a oferit mai mult de 10.000 de burse pentru studentii si profesorii din intreaga lume.

Programul a oferit posibilitatea studentilor din state din afara Europei sa obtina diplome de studii universitare in Europa, iar academicienilor sa imparaseasca cunostinte si sa contribuie la imbunatatirea programelor de studii la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.