Surse judiciare au declarat pentru "Romania libera" ca trei dintre ei i-ar fi imbatat pe ceilalti, care ar fi fost in stare de ebrietate cand au sustras cele 50 de arme din depozit. Instanta a decis aseara arestarea celor trei.

Aparatorul unuia dintre cei acuzati de calcare de consemn sustine ca clientul sau a dat declaratii "la ordin", fara sa fie asistat de un avocat.

Sapte militari au fost retinuti, joi seara, de Sectia Parchetelor Militare in cazul furtului de arme din depozitul unitatii militare de la Ciorogarla, a anuntat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Desi procurorii militari dau semnale ca dosarul "Ciorogarla" ar fi ca si rezolvat acum, ca au retinut sapte militari, raman semne de intrebare cu privire la numarul armelor sustrase din depozitul UM 01916 si la faptasi.

Acuzatii au fost adusi, ieri, in fata instantei Tribunalului Militar Bucuresti, pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva, pentru 29 de zile. Cei sapte sunt Gagea Ionut – sergent major, Petrica Ion – caporal, Tudorache Marius – caporal, Tudorache Marian – sergent, Dinu Marian – caporal, Radu Cristian – caporal, si Nita Nicusor – soldat.

Gagea, Ion si Tudorache Marius sunt invinuiti ca au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogarla, iar ceilalti sunt vinovati ca nu si-au indeplinit atributiile militare in timpul serviciului, fapt care a facut posibil furtul. Avocatul unuia dintre ei, Valentin Ovedenie, ne-a declarat: "Clientul meu a dat ieri declaratii la ordin, fara sa aiba asistenta juridica".

Surse judiciare au declarat pentru "Romania libera" ca Gagea, Ion si Tudorache i-ar fi imbatat pe ceilalti, asa incat, in momentul furtului, acestia din urma ar fi fost in stare de ebrietate. Aceleasi surse ne-au spus ca pentru militarii unitatii 01916 Ciorogarla ar fi fost un obicei sa bea la una din carciumile din sat, unde multi dintre ei ar fi consumat pe datorie. In cadrul cercetarii, procurorii militari au ridicat catastiful cu datornicii respectivului local si au gasit in lista numele cadrelor militare. Cei sapte retinuti au fost identificati si pusi sub acuzare abia dupa ce anchetatorii au interceptat convorbiri telefonice si ambientale, mai spun sursele judiciare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.