Laureatul Premiului Targului de Carte de la Ierusalim din acest an este scriitorul japonez Haruki Murakami, iar distinctia ii va fi acordata in cadrul unei ceremonii care se va desfasura sambata, in prima zi a Targului, la sediul "International Convention Center" (Binyanei Haooma) din Ierusalim.
Incepand cu 1963, Premiul din Ierusalim a fost acordat in cadrul Targului International de Carte acelor autori ale caror scrieri au exprimat ideea de libertate individuala in societate. E considerat unul dintre cele mai prestigioase distinctii ale lumii literare. Printre laureatii din editiile anterioare se numara Bertrand Russel, Octavio Paz, V.S. Naipaul si J. M. Coetzee, laureati Nobel, dar si Simone de Beauvoir, Arthur Miller, Susan Sontag, Mario Vargas Llosa.

La cea de-a 24-a editie a Targului International de Carte de la Ierusalim, care se va desfasura in intervalul 15-20 februarie, sunt invitati si scriitorii romani Petru Cimpoiesu, Radu Aldulescu, Dan Lungu si Gabriel Chifu, anunta site-ul ICR Tel Aviv

Alaturi de scriitorii romani, mai sunt invitati artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din Romania, Lucia Toader, coordonator al programului 'Burse pentru traducatori straini' al Centrului National al Cartii si Bogdan-Alexandru Stanescu, directorul editorial al filialei Bucuresti a Editurii Polirom.
Pe 16 februarie, in prima zi a targului, se va lansa seria Norman Manea - "Opere complete", printre dezbaterile literare, lecturile publice, expozitia de ilustratie de carte pentru copii organizate la standul Romaniei, organizat de catre Institutul Cultural Roman din Tel Aviv, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National - Directia Relatii Internationale si cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Statul Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.