"Man in Blue VI" al pictorului Francis Bacon, estimat la 6 milioane de lire, nu a fost vandut la licitatia de miercuri a casei Christie's, intreaga colectie de arta postbelica si contemporana inregistrand doar 8,4 milioane de lire, desi estimarile initiale erau de 21 de milioane, potrivit Reuters.

Rezultatele licitatiei demonstreaza faptul ca cererea pentru lucrari de arta postbelica si contemporana au scazut din cauza crizei economice. Aceasta licitatie a avut loc la cateva zile dupa ce Christie's a realizat vanzari de aproape 64 de milioane de lire in cadrul licitatiei de arta impresionista si moderna, o valoare surprinzator de mare pentru situatia de nesiguranta cauzata de criza financiara mondiala, informeaza NewsIn.

Tot in februarie, principalul rival al Christie's, casa de licitatii Sotheby's, a realizat un total de 17,9 milioane de lire la vanzarea sa de arta contemporana.

Cea mai valoroasa lucrare vanduta la licitatia de miercuri a Christie's a fost "Monkeys (Ladder)" a lui Jeff Koons, vanduta pentru 1,4 milioane de lire. La licitatie au mai fost vandute lucrari precum " Combustione plastica" realizat in 1956 de Alberto Burri (825 mii de lire), "Women Singing I" pictat in 1966 de Willem de Kooning (825 de mii de lire) sau "Miss Araignée", pictat de Jean Debuffet in 1950, vandut pentru 713 mii de lire.

Tabloul lui Francis Bacon, realizat in 1954, estimat la 4-6 milioane de lire, nu a fost vandut. "Man in Blue VI" face parte dintr-o serie de sapte tablouri ale lui Bacon, iar Christie's l-a scos la licitatie pentru prima oara, dupa ce tabloul s-a aflat in posesia aceluiasi proprietar timp de 40 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.