Sapte cadre militare au fost retinute, joi, de procurorii militari in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla, anunta Biroul de presa al Parchetului general.
Astfel, sergentul major Ionut Gagea a fost retinut pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Ion Petrica, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Marius Tudorache, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat cu consecinte deosebit de grave si calcare de consemn, sergentul Marian Tudorache, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Marian Dinu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Cristian Radu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn si soldatul Nicusor Nita, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn.

"In urma cercetarilor efectuate, impreuna cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Serviciului Roman Informatii, precum si ai Directiei Generale de Informatii a Armatei, a rezultat ca, primii trei invinuiti au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogarla", mai mentioneaza comunicatul.

Sustragerea armelor a fost posibila ca urmare a faptului ca ceilalti invinuiti nu si-au indeplinit atributiile militare in timpul serviciului.

Cei sapte vor fi prezentati, vineri, Tribunalului Militar Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, pentru 29 de zile.

Reamintim ca sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, pe 28 ianuarie, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale.

Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul care apartine Aviatiei, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse militare.

17 persoane au fost demise de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, printre care si seful Statului major al Fortelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, din cauza incidentului de la Unitatea militara din Ciorogarla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.