Un buchet de flori oferit fara o ocazie anume, un cadou de copil pentru un om mare sau cateva cumparaturi la sfarsit de saptamana sunt bucurii marunte care descriu fericirea in cuplu. Cei care au dificultati in a-si defini propria fericire nu sunt putini. Asta desi exista cel putin cateva ingrediente sigure pentru un cuplu armonios: dragostea si respectul.

Cristina si Mircea si-au spus „da” in fata altarului acum mai bine de 23 de ani. Majoritatea prietenilor de familie au divortat ori au ajuns la acel punct in care respectul a ramas singurul motiv pentru care se mai afiseaza la petreceri sau diverse evenimente impreuna, dar ei doi se declara mai indragostiti ca niciodata.
Se plimba prin parc mana in mana la sfarsitul saptamanii, isi zambesc dragastos si rad cu pofta atunci cand povestesc despre ultimul concediu petrecut pe partia de schi.

„Am luat cel putin zece trante pana m-am putut tine drept, pe schiuri”, isi aminteste Cristina (45 de ani). „Dar am avut cel mai bun instructor”, arata femeia spre sotul ei de 47 de ani. Marturiseste ca, desi de-a lungul timpului nu au stat mai mult de sase luni adunate departe unul de celalalt, se bucura de fiecare clipa pe care o pot petrece impreuna.

Mai ales de cand fata lor a plecat la studii in Franta. Secretul: micile atentii pe care nu au uitat sa si le faca. „Daca il trimit la cumparaturi, imi aduce ba o ciocolata, ba o floare, ba o carte”, spune incantata Cristina. Ea, in schimb, il rasfata cu mancarurile lui preferate, cu invitatii la teatru si lucruri pe care stie ca si le doreste si pe care i le cumpara fara o ocazie anume.

Pentru multe cupluri, cei doi intruchipeaza imaginea relatiei ideale. Cu atat mai mult cu cat numai anul trecut peste 40.000 de cupluri din Romania au divortat, dupa cum arata datele Institutului National de Statistica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.