Sute de ciobani au pichetat, ieri, sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) cerand abrogarea Ordinului 111, care ii obliga sa faca investitii, sa plateasca mai multe taxe pe analize si sa eticheteze branza pe care o comercializeaza in piata.

Ciobanii sunt nemultumiti, in principal, pentru ca trebuie sa se intregistreze la Registrul Comertului, ca persoane fizice autorizate, iar astfel vor fi obligati pe viitor sa plateasca nu numai analizele, ci si impozite. Oierii au venit in Bucuresti cu oi impaiate si magari, pe care i-au echipat cu sorturi si bonete albe. „Nu vom abroga Ordinul 111 pentru protectia a 5.000 de producatori, pentru ca acesta contine reglementari pentru protectia a milioane de consumatori. Vom face anumite modificari, dar nu vom anula intregul ordin pentru ca asta ar insemna o abatere de la Legea de protectie a sigurantei alimentare”, a declarat Radu Roatis, presedintele ANSVSA. Prevederile care vor suferi modificari se refera la inregistrarea micilor producatori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.