Solistul formatiei Iris, Cristi Minculescu, aflat in Germania pentru investigatii medicale, sufera de o boala genetica numita polichistica hepato-renala, iar sotia artistului si-a dat acordul sa doneze o parte din ficat, in vederea unui transplant, a anuntat medicul Dorin Sandesc.

"Boala, care cauzeaza multe chisturi pe ficat si rinichi, a fost mostenita de la tatal sau si a evoluat in ultima perioada. Chisturile s-au marit si au inceput sa afecteze functiile hepatice. Transplantul de ficat va fi facut anul acesta, daca se gaseste compatibilitate cu donatorul", a precizat dr. Sandesc, medicul timisorean care l-a consultat periodic pe Minculescu si este prieten cu aces.

Precizarile medicului Sandesc au fost facute intr-o conferinta de presa organizata de trupa Iris in Capitala, cu scopul de a da detalii cu privire la starea de sanatate a lui Minculescu. Au fost infirmate, astfel, zvonurile potrivit carora artistul ar suferi de ciroza (cancer hepatic), informeaza NewsIn.

Minculescu a ajuns in Germania duminica si va fi investigat de medicii unei clinici private. Din acest motiv, trupa Iris a anulat concertele programate in aceasta perioada.

Ultimul spectacol al trupei Iris a avut loc pe 15 decembrie, pe scena Teatrului National din Bucuresti, cand trupa a cantat alaturi de soprana Felicia Filip.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, canta in Iris din anul 1980 si este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. In 2007, la implinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu si colegii sai au fost decorati de presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.