O persoana a murit si cel putin 12 persoane au fost ranite, dintre care trei sunt internate in spital, dupa ce joi, un centru comercial din Oradea, aflat in constructie, s-a prabusit.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Bihor, Politia Oradea a fost sesizata ca o parte din plafonul unui centru comercial din municipiu s-a prabusit peste patru muncitori. O persoana care lucra la ridicarea cladirii a murit pe loc, iar altele au fost internate in spital, dintre care doua se afla in stare grava, cu politrautisme, relateaza NewsIn.

Incidentul s-a petrecut in momentul in care muncitorii care turnau o sapa deasupra scarii rulante de la un etaj superior. Sub greutatea sapei, plafonul a cedat si s-a prabusit peste oamenii aflati dedesubt. O persoana si-a pierdut viata pe loc, iar alte trei au fost ranite, dintre care doua grav.

In zona au ajuns in scurt timp numeroase echipaje de urgenta, ale Politiei, ISU, Jandarmilor, dar si reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii si ai Inspectoratului de Munca, care investigheaza deja cauzele producerii evenimentului.

"Din cei trei raniti, doua persoane sunt in stare critica si pronosticul e rezervat. Al treilea este ranit mai usor. In total, numarul victimelor e patru. Peste acestea s-a prabusit un planseu metalic, care s-a desprins si a cazut. Cei patru muncitori se aflau dedesubt", a declarat doctorul Hadrian Borcea, seful SMURD Bihor.

Potrivit lui Emil Botcau, purtatorul de cuvant al Ambulantei Bihor, persoana care a murit a fost lovita de o grinda. "Noi am mobilizat toate echipajele de la Ambulanta", a spus Botcau, citat de Realitatea.

In paralel, sunt in derulare mai multe anchete. "Noi am ajuns la fata locului imediat dupa producerea incidentului, intr-un sfert de ora. O echipa formata din patru inspectori ITM investigheaza cauzele accidentului de munca", a declarat inspectorul-sef al ITM Bihor, Liviu Lupea, citat de NewsIn.

La locul accidentului, a sosit un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor si un echipaj al Serviciului criminalistic al Politiei Bihor, care au demarat cercetari la etajul de la care s-a prabusit plafonul. Perimetrul a fost securizat, iar autoritatile nu lasa nici cetatenii, nici presa sa se apropie de locul accidentului. La fata locului s-au deplasat si prefectul de Bihor, Mircea Ghitea, presedintele Consiliului Judetean, Radu Tirle, si primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Constructia se afla in centrul civic al municipiului Oradea, o zona foarte aglomerata. Viitorul mall se afla in constructie de aproape doi ani si trebuia terminata din toamna anului 2008. Cladirea urma sa aiba patru etaje si o suprafata de peste 4.000 de metri patrati, urmand sa adaposteasca birouri, spatii comerciale si o parcare subterana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.