Cinci copii nascuti de mame seropozitive au toate sansele sa duca o viata normala. Micutii au varste de la cateva luni la 5 ani si au urmat tratament imediat ce s-au nascut. In timp, analizele au aratat ca incarcatura virala, specifica infectiei cu HIV, este foarte mica. Virusul nu le mai pune viata in pericol si nu mai este transmisibil.
„Acesti copii au fost nascuti in ultimii patru ani, cand s-au luat masuri corecte de profilaxie pentru transmiterea infectiei HIV de la mama la copil. De asemenea, mamele au fost responsabile si au respectat tratamentul prescris din momentul in care au aflat ca sunt insarcinate. Ca rezultatele sa fie bune, tratamentul trebuie luat in permanenta, la aceleasi ore, fara nici o exceptie“, a declarat coordonatorul programului HIV/SIDA in Vrancea, Georgeta Serban, medic-sef al Sectiei contagioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Pantelimon“ Focsani. In judet exista 12 copii cu varste de la cateva luni la 13 ani care s-au nascut din mame infectate cu HIV. Doar in cinci cazuri boala a fost tinuta sub control, iar copiii au fost scosi din evidenta programului destinat bolnavilor seropozitivi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.