Fostul guvernator al Deltei Dunarii sugereaza ca Horia-Roman Patapievici si Traian Ungureanu ar sti mai multe despre revocarea sa. Grigore Baboianu, director executiv adjunct al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a fost numit guvernator al acesteia in locul lui Liviu Mihaiu de catre premierul Emil Boc.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ieri, dupa sedinta de guvern, ca Mihaiu a fost schimbat cu Baboianu, adaugand ca, la anumite niveluri, deciziile luate sunt de natura politica.

De altfel, Victor Tarhon, presedintele PDL Tulcea, a afirmat ca Baboianu a fost sustinut de organizatia locala a democrat-liberalilor. „Propunerea domnului Baboianu a venit din partea noastra si ma bucur ca forurile superioare au tinut cont de ea”, a declarat Tarhon.

Pentru a afla motivele inlocuirii sale din functie, Mihaiu ne-a indrumat insa, surprinzator, catre Horia-Roman Patapievici si Traian Ungureanu. Fostul guvernator al Deltei i-a nominalizat pe directorul revistei „Idei in Dialog”, Patapievici (care este si directorul Institutului Cultural Roman), si pe editorialistul ziarului „Cotidianul”, Ungureanu, ca fiind implicati in demiterea sa. Mihaiu nu a oferit alte explicatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.