Mii de persoane si-au anuntat astazi prezenta pe strazile Clujului pentru a protesta fata de organizarea festivalului lesbienelor
Festivalul international Lesby" este organizat de asociatia "Esti unica". Organizatorii au anuntat dezbateri s care include lesbienele, bisexualii, homosexualii si transsexualii. De asemenea, festivalul a programat petreceri private, concursuri de bloguri, prezentari de filme tematice si ar fi trebuit sa aiba loc, la finalul saptamanii, si un concurs Miss Lesby. Sub presiunea opiniei publice, organizatorii au anuntat ca acest concurs de frumusete ar putea fi anulat. si asta pentru ca prin oras au inceput sa circule zvonuri ca membri ai galeriei echipei de fotbal Universitatea Cluj intentionau sa mearga la concurs si sa inceapa sa ii bata pe participanti. Organizatorii spun ca toate manifestarile sunt tinute cu usile inchise, dar intrarea este libera.


Reprezentantii "Comunitatii LBGT" afirma ca situatia minoritatilor sexuale din Cluj este in continua deteriorare. Daca in urma cu cativa ani, in oras erau cluburi special rezervate pentru ei, acum situatia s-a schimbat. Angela Moldovan, unul dintre organizatorii festivalului, spune ca au existat persoane care ii agresau pe cei care participau la petrecerile organizate in cluburile pentru homosexuali, indiferent ca era vorba de femei sau de barbati. "Prima data, lumea sa incerce sa ii inteleaga pe cei din comunitatea gay, apoi oamenii vor vedea daca suntem buni sau rai", spune Angela Moldovan. Un alt organizator, Sorin Filip, face apel la sentimente crestinesti. "In Biblie scrie sa ne iubim aproapele. Il iubim pana la un punct. Daca o persoana are alte inclinatii, trebuie sa o dam deoparte?", se intreaba Sorin Filip. Insa tocmai Biblia este argumentul suprem al contestatarilor festivalului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.