Comunitatile de microbloggeri din intreaga lume se intalnesc astazi in scopuri umanitare.

azi are loc Twestival, primul festival international care profita de avantajele platformei de microblogging Twitter. Evenimentul, care se va desfasura simultan in peste 175 de orase, nu e, cum s-ar putea crede, doar un pretext de intalnire si socializare offline pentru microbloggeri. Miza sociala a Twestival-ului consta in cresterea interesului public referitor la criza globala a apei potabile, organizatia nonprofit charity:water, cea care coordoneaza evenimentul, sustinand ca aproximativ 1.1 miliarde de oameni nu au acces, in mod curent, la surse de apa potabila de incredere.

Ideea a aparut in luna septembrie 2008, cand un grup de utilizatori de Twitter a organizat, la Londra, un eveniment caritabil urmarind imbunatatirea conditiilor de viata pentru persoanele fara adapost. Chiar daca toate detaliile au fost puse la punct in mai putin de doua saptamani, succesul a fost neasteptat: utilizatori de Twitter din intreaga lume au preluat ideea si au organizat intalniri similare. Pe acelasi principiu, al mobilizarii comunitatilor locale in jurul unui subiect umanitar de interes international, functioneaza si festivalul de maine. Cu banii care urmeaza sa fie stransi, charity:water si-a propus sa finanteze construirea mai multor fantani cu apa potabila in tari aflate in curs de dezvoltare.

Fiecare oras participant are libertate creativa in ceea ce priveste ce se va intampla maine: in Amsterdam se va bea bere si se va dansa pana dimineata, in Paris va avea loc o tombola, iar la Tokio microbloggerii se vor intalni in mai multe cafenele din oras si vor avea si o tema de discutie conexa, mancarea si bauturile ecologice.

Biletele pentru versiunea romaneasca a Twestival-ului, care va avea loc in Bucuresti, la Orange Concept Store, variaza intre 7.5 si 100 de euro, pentru 5 euro putand sa devii "musafir virtual".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.