Romania va primi anul acesta 28,2 milioane euro de la Uniunea Europeana pentru punerea in aplicare a programului anual de distribuire a alimentelor, provenite din stocurile comunitare de interventie, catre persoanele defavorizate din tara.

Perioada estimata pentru selectarea operatorilor economici prin licitatie, incheierea contractelor si distributia produselor va fi martie-decembrie 2009.

Intr-un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii se arata ca din suma totala, peste 26,7 milioane euro sunt destinate achizitionarii de faina alba de grau si zahar alb standard, diferenta constituind acoperirea cheltuielilor administrative si de transport.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a publicat deja anuntul pentru organizarea licitatiei publice pentru desemnarea furnizorilor care vor prelua alimentele si

Selectarea agentilor economici care vor livra produsele catre depozite se va face prin emiterea de invitatii la licitatii conform OUG nr. 34/2006. Urmarirea derularii contractelor se afla in sarcina Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Avand in vedere experienta anului trecut - primul an in care a fost derulat Programul in Romania, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) urmeaza sa modifice si sa completeze H.G. nr. 410/2008 sub aspectele largirii ariei persoanelor beneficiare avand in vedere ca suma acordata Romaniei a cescut cu 26% fata de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.