Uniformele care au luat drumul Irakului in 1984-1986, „lucrate absolut superb" de muncitorii romani - in opinia fostului presedinte al SUA -, valorau 181 de milioane de dolari.
Fostul presedinte al Statelor Unite din perioada 1969-1974, Richard Nixon, a intervenit in 1984 la Nicolae Ceausescu pentru vanzarea de uniforme militare produse in Romania catre armata irakiana. Nixon i-a adresat o prima scrisoare presedintelui comunist pe 3 mai 1984, in care saluta afacerea dintre Ministerul Industriei Usoare roman si armata irakiana (aflata in razboi cu Iranul intre anii '80 si '88), afacere intermediata de doi dintre fostii sai colaboratori. In scrisoare, disponibila in facsimil pe cotidianul.ro si preluata din National Security Archive din cadrul George Washington University, Nixon isi exprima bucuria pentru faptul ca John Mitchell si John V.

Brennan, "care au servit amandoi in administratia mea, lucreaza cu Ministerul dumneavoastra al Industriilor Usoare. Sunt convins ca aceasta relatie, care implica producerea de uniforme militare si accesorii, va fi una de succes si de durata". In scrisoare, Nixon mentioneaza faptul ca sotia sa i se alatura in transmiterea de calde salutari presedintelui comunist si doamnei Ceausescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.