Marturisirile copiilor care-si fac veacul in Piata Universitatii nu difera cu nimic de cele ale tinerilor din capitalele tarilor din lumea a treia

Dupa ce in editiile trecute reporterii "Romaniei libere" au refacut traseele prin care adolescenti romani ajung sa se prostitueze in marile capitale europene, astazi si-au indreptat atentia asupra unui fenomen cel putin la fel de ingrijorator: pedofilia in centrul Bucurestiului. Acest flagel a fost intens prezentat de mass-media in anii trecuti, mai ales in legatura cu scandalurile in care au fost implicate personaje celebre, precum Kurt Treptow, istoricul american condamnat la inchisoare in Romania pentru abuz sexual asupra unor copii. De o buna bucata de vreme, insa, politia nu a mai prezentat nici un caz de pedofilie. Din acest motiv, multi au fost tentati sa creada ca fenomenul a disparut, iar problema copiilor abuzati sexual a fost rezolvata. Din pacate, lucrurile stau exact pe dos: nimic nu a fost rezolvat.

Reporterii "Romaniei libere" au gasit fara prea mult efort numerosi copii ai strazii din Bucuresti care povestesc cum sunt racolati de pedofili straini si autohtoni. Intocmai ca in anii ‘90, astfel de lucruri au loc chiar sub nasul politistilor sau al functionarilor de la Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului.

Angajatii acestei din urma institutii au recunoscut ca, desi cunosc fenomenul abuzurilor sexuale care au loc asupra tinerilor fara adapost, nu au cum sa-l previna deoarece colaborarea cu politistii si jandarmii, singurii care ar putea opera arestari, este ca si inexistenta. Politia a refuzat sa raspunda intrebarilor adresate in scris de "Romania libera", desi am asteptat zece zile o reactie oficiala din partea acestei institutii.

"Un englez l-a amenintat ca-l arunca de la balcon daca nu se culca cu el. si atunci au facut-o cu prezervativ." Asa incepe una dintre povestile lui Mirel, un copil al strazii din Bucuresti, despre experientele sexuale ale prietenilor sai din Piata Universitatii. Lui Mirel ii este rusine sa vorbeasca despre experientele lui. Cand il intrebam, rade fortat, isi pune capul intre genunchi, se ascunde.

Mirel nu a implinit inca 18 ani, dar traieste pe strada de cand se stie. Canalele si gurile de metrou din jurul Pietei Universitatii reprezinta casa lui. "Un tip mi-a dat mie si lui Marian cinci milioane sa intram cu el in bloc. Am spus ca nu. I-am zis: «Du-te, frate, de aici!» Dar alti baieti merg! Spoitoru a fost", spune Mirel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.