O femeie de 62 de ani, din Vaslui a murit, dupa ce a fost purtata de medici pe la mai multe sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta fara a primi un diagnostic clar, transmite corespondentul NewsIn.

Familia acesteia acuza medicii ca nu i-au acordat ingrijiri medicale si tratament corespunzator si au depus o plangere la politie. Femeia de 62 de ani s-a prezentat la medic la Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, in urma cu doua saptamani, acuzand dureri de cap, varsaturi si ameteli.

Medicul neurolog care a consultat-o i-a dat o reteta si a trimis-o acasa. Barbatul femeii sustine ca sotia sa a fost tratata superficial de medici, care i-au pus o perfuzie si au lasat-o sa astepte pe hol, zeci de minute.

„La spital i s-a pus perfuzie si a fost trimisa pe hol, ca un animal, zeci de minute, cu perfuzia in mana. A fost vazuta apoi de neurolog, care i-a dat o reteta si a trimis-o acasa. Se simtea din ce in ce mai rau, s-a dus la iar la medic si au trimis-o la Sectia de Boli Infectioase, pentru ca voma. Dupa cateva zile, iar a ajuns la neurologie si tot asa. Ultimul medic neurolog care a vazut-o si care si internat-o a spus ca a ajuns la spital prea tarziu”, a declarat Constantin Prisan, sotul femeii decedate.

Dupa ce a fost vazuta de trei medici neurologi, care nu au putut stabili un diagnostic clar, abia cel de al patrulea neurolog la care a ajuns, i-a efectuat un examen tomografic, care a demonstrat ca femeia suferise un atac cerebral. La cateva ore insa, starea femeii s-a agravat si a murit.

„Niciunul din cei trei medici care au consultat pacienta nu au descoperit semne ale unei afectiuni neurologice. Al patrulea medic insa a efectuat un examen tomografic si a fost relevata existenta unui accident vascular cerebral. In ciuda faptului ca i-a fost administrat tratamentul corespunzator, pacienta a decedat dupa 12 ore de la internarea la Neurologie”
, a declarat dr. Carmen Rotaru, director medical in cadrul SJU Vaslui.

Aceasta nu a putut preciza daca pacienta ar fi putut fi salvata in cazul in care i s-ar fi facut mai devreme examenul Computer Tomograf sustinand ca acesta nu este „un examen de rutina”. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui au deschis dosar penal in acest caz, dupa ce familia decedatei, a depus o plangere.

„Se efectueaza cercetari cu privire la imprejurarile in care a decedat femeia, existand o plangere din partea membrilor familiei in care acestia solicita efectuarea de verificari asupra modului in care i-au fost acordate ingrijirile medicale la Spitalul Judetean Vaslui”,
a declarat purtatorul de cuvant al IPJ, Mihaela Straub.

Directia de Sanatate Publica Vaslui va demara propria ancheta si va sesiza Colegiul Medicilor daca va fi cazul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.