E timpul sa va scoateti scurtmetrajele, documentarele si filmuletele de fictiune de la naftalina: incepe B-EST IFF. Cea de-a V-a editie a Festivalului International de Film B-EST va avea loc la Bucuresti, in perioada 23-30 martie 2009, la cinema Studio.
Anul acesta presedintele FIPRESCI, Andrei Plakhov, va face parte din juriul competitiei de lungmetraj al B-EST IFF. Absolvent al Scolii de Film din Moscova si redactor al principalului cotidian din Rusia, Kommersant, Andrei Plakhov este coordonatorul de programe al Festivalului International de Film de la Moscova si membru al Academiei Europene de Film.

Din juriul de lungmetraj mai fac parte si Elma Tataragic, una dintre fondatorii Festivalului de Film de la Sarajevo, care actualmente preda scenaristica in cadrul Academiei de Arta Dramatica de la Sarajevo si regizorul Pjer Zalica, laureat cu Leopardul de Argint la Festivalul International de Film de la Locarno, editia 2003.

Juriul competitiei de documentare va fi format din Laurentiu Damian, prof. univ. dr. la UNATC Bucuresti, Irina Margareta Nistor, critic de film si traducator, si Horia Murgu, inginer de sunet si profesor la UNATC.

Ca in fiecare an, juriul sectiunii de scurtmetraj va fi compus din studenti UNATC, propusi de criticul de film Andrei Gorzo.

De asemenea, in acest an B-EST IFF introduce un nou premiu in cadrul sectiunii de scurtmetraj, destinat celui mai bun film studentesc inscris in competitie. Termenul limita pentru inscrierea filmelor este 28 februarie 2009. Cititi aici mai multe despre REGULAMENTUL festivalului, dar si despre PREMII.

B-EST IFF este un festival deschis cinematografului de arta, care incurajeaza noi talente ale cinematografiei. Desi accentul este pus pe filme independente, productii realizate cu buget mic si mediu, selectiile B-EST IFF au inclus intotdeauna si filme importante premiate in festivaluri internationale.

Prima editie B-EST IFF, a avut loc pe 20-24 aprilie 2005, la salile Union, Eforie si Elvira Popescu si s-a bucurat de aprecieri favorabile din partea presei nationale si internationale. Festivalul a fost deschis de filmul "Tara Fagaduintei"(competitia oficiala Festivalul International de Film de la Venetia, 2004), in prezenta regizorului israelian Amos Gitai. Presedintele juriului de lungmetraj a fost regizorul australian Bruce Beresford, nominalizat la Oscar pentru filmele sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.