Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) a dat termen companiei aeriene Wizz Air pana miercuri, la ora 20.00, sa isi ceara scuze in mod public in fata parintilor si a pasagerilor care au ramas blocati in aeroportul Luton din Marea Britanie, in caz contrar, compania va fi data in judecata.

CSC s-a sesizat fata de situatia creata de compania aeronautica Wizz Air, care a abandonat fara nicio explicatie pe un aeroport din Marea Britanie un grup de elevi si profesori din Romania care cumparasera bilete de calatorie cu destinatia Bucuresti. Acestia au asteptat mai mult de 17 ore in aeroportul Luton de langa Londra, fara sa fie intrebati daca au sau nu nevoie de hrana, apa sau medicamente.

"Initial, CSC a dat termen pana la ora 13.00 companiei aeriene pentru a isi cere scuze. Acestia ne-au trimis un comunicat cu o declaratie de presa in care spuneau ca regreta ceea ce s-a intamplat, insa nu reiese ca si-ar cere scuze. Astfel, am prelungit termenul pana la ora 20.00. Daca nu isi vor cere scuze, de maine vom incepe cel mai mare proces intentat vreodata unei companii aeriene si vom cere Autoritatii Aeronautice Civile si Ministerului Transporturilor suspendarea de urgenta a licentei de functionare pentru aceasta companie, pana la clarificarea problemei in urma procesului",
a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul CSC, Ioan Prodan.

CSC este o structura neguvernamentala care si-a inceput activitatea la 1 octombrie 2003, are personalitate juridica si functioneaza, ca structura unica, pe principii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului. CSC are reprezentante teritoriale in toate judetele tarii si in strainatate.

Un grup de romani din care fac parte 50 de copii si 13 profesori au ramas blocati in jur de 20 de ore pe aeroportul Luton, din Londra. Grupul avea cursa sambata, 7 februarie, la primele ore ale diminetii si chiar primisera dreptul de imbarcare. Din motive necunoscute, autoritatile aeroportului le-au returnat bagajele.

Acestea nu au oferit detalii exacte pentru motivul anularii zborului.Grupul de romani a ajuns in Romania duminica, in jurul orei 18.00 cu o cursa Tarom, pe Aeroportul Otopeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.