Functionarii publici ameninta cu declansarea protestelor la nivel national chiar de saptamana viitoare daca guvernul va decide sa elimine anumite sporuri si accepta in schimb o diminuare a unor sporuri speciale precum cele obtinute de angajatii care lucreaza cu fonduri europene

"Daca se umbla la sporurile consacrate, vom declansa actiuni de protest la nivel national chiar de saptamana viitoare si, totodata, nu renuntam la locurile de munca", a spus luni presedintele Aliantei Nationale a Functionarilor Publici SedLex, Vasile Marica.

El a propus ca solutie angajarea functionarilor publici in locul consilierilor ce lucreaza la cabinetele demnitarilor.
"Am fi dispusi sa acceptam o diminuare a sporurilor speciale, precum sporul de 75% obtinut de angajatii care lucreaza cu fonduri europene si eliminarea unor indemnizatii, insa nu vom accepta in nici un fel eliminarea vreunui spor", a mai spus Marica.

Liderul sindical propune guvernului sa taie din indemnizatiile de privatizare, de concurs si din indemnizatiile de disciplina pentru a aloca banii necesari acordarii de sporuri in administratia publica.
Marica a adaugat ca functionarii publici sunt dispusi sa reia negocierile privind cresterea salariilor din 15 aprilie si a precizat ca este ultima oara cand mai accepta ca aceste discutii sa fie purtate de liderii confederatiilor sindicale, fara o consultare prealabila cu sindicatele.

Totodata, presedintele SedLex a afirmat ca va negocia cu guvernul o modalitate de compensare a orelor suplimentare, iar in cazul in care nu se va acorda liber angajatilor in decurs de o luna, propune compensarea acestora cu bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.