O grenada de mana in stare de functionare si zece cartuse pentru arme militare au fost descoperite, in noaptea de duminica spre luni, in trenul rapid Dacia la iesirea din tara prin Curtici, au declarat pentru NewsIn oficiali ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

Potrivit oficialilor Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, grenada si cele zece cartuse, opt de calibrul 7,62 si doua de calibrul 7, 65, au fost descoperite de politistii de frontiera, in jurul orei 3.00, in bazinul de apa al unei toalete. Munitia era impachetata in folie de plastic.

Trenul circula pe ruta Bucuresti - Viena, insa a fost oprit pentru cercetari, iar, la ora transmiterii acestei stiri, politistii de frontiera, procurorii DIICOT si specialisti din cadrul SRI audiaza calatorii si personalul CFR. Au fost prelevate urme, iar calatorii vor fi amprentati. De asemenea, garnitura a fost scanata de pirotehnisti cu tehnica de detectare a materialelor explozive.

"Grenada era invelita intr-o folie de plastic. Munitia a fost preluata de pirotehnisti. Vagonul in care a fost descoperita munitia a fost imobilizat in statia CFR Curtici“, a precizat, luni, corespondentului NewsIn, agentul Mihaela Les, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.