Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati a inchis, duminica dimineata, pentru a sasea oara in acest an, navigatia pe Canalul Sulina si prin Bara Sulina, din cauza rafalelor puternice de vant, transmite corespondentul NewsIn.
"Masura a fost luata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, care pot pune in pericol deplasarea navelor si a convoielor, atat in amonte, cat si in aval. Vantul bate in rafale si depaseste viteza de 70 de kilometri la ora, iar valurile pe Marea Neagra masoara 6-7 metri inaltime", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al AFDJ, Emanuela Turcu.

Trei vapoare de marfa si-au intrerupt calatoria dupa aplicarea restrictiei. "Doua dintre acestea sunt oprite in rada Portului Sulina si au fost atentionate sa isi ia toate masurile de siguranta pentru a putea face fata furtunii de pe mare, iar cea de-a treia nava a fost oprita la mila 44 a Dunarii, inainte de intrarea pe Canalul Sulina", a precizat Emanuela Turcu.

Este pentru a sasea oara de la inceputul acestui an cand Administratia Fluviala a Dunarii de Jos inchide Canalul si Bara Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima data restrictia a fost aplicata miercuri, 4 februarie, si ridicata dupa 48 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.