Grupul de romani, compus din 63 de persoane, blocat sambata pe aeroportul Luton de langa Londra a fost cazat la un hotel si urmeaza sa revina in tara, astazi, cu o cursa Tarom, toate costurile urmand a fi suportate de catre Wizz Air, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Daniel Amzar.
Reprezentantul companiei sustine ca pilotii au ajuns la timp la aeroport si au asteptat imbarcarea pasagerilor. Ulterior, dupa ce s-a depasit limita de asteptare, pilotul a primit mesajul sa plece de pe pista pentru a nu periclita siguranta pasagerilor si a celorlalte zboruri.

"Exista o limita de asteptare in aeroport a aeronavei. Dupa ce aceasta a trecut, iar pasagerii au fost anuntati ca nu vor mai urca in avion, pilotul a luat decizia de a pleca fara pasageri spre Bucuresti", a spus Amzar.

Initial, grupul primise dreptul de imbarcare, insa, din motive necunoscute, autoritatile aeroportului le-au returnat bagajele. Coordonatorul grupului de romani blocati pe aeroportul Luton, Ioan Cretu Sava, a spus, la Realitatea TV, ca autoritatile ar fi oferit mai multe explicatii, cum ca ar fi polei pe pista sau ca pilotii si-ar fi depasit norma de ore de zbor si trebuie sa se odihneasca.

Reprezentantii Wizz Air spun la randul lor ca pista aeroportului de pe aeroportul Luton a fost inghetata, iar mai multe zboruri nu au mai putut fi operate. "Pista aeroportul este inghetata de circa o saptamana. Au mai fost si alte companii care s-au confruntat cu astfel de probleme", a declarat purtatorul de cuvant al Wizz Air.

Acesta spune ca toti romanii au fost cazati la un hotel din Luton. "Maine (n.red. duminica 8 februarie) se vor intoarce in tara cu o aeronava Tarom. Le-au fost acordat toate conditiilr prevazute in regulament, iar compania Wizz Air va suporta toate cheltuielile de cazare si transport al tuturor pasagerilor acestei curse", a adaugat Amzar.

Un grup de romani din care fac parte 50 de copii si 13 profesori au ramas blocati peste 12 ore pe aeroportul Luton, din Londra. Grupul avea cursa la primele ore ale diminetii si chiar primisera dreptul de imbarcare. Din motive necunoscute, autoritatile aeroportului le-au returnat bagajele. Acestea nu au oferit detalii exacte pentru motivul anularii zborului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.