Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a alertat Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti dupa ce un barbat din Vaslui care a consumat carne infestata cu trichinella spiralis a plecat in SUA si a luat cu el si produse din carnea porcului bolnav de trichineloza.
Potrivit directorului DSP Vaslui, Luminita Costache, patru persoane din localitatea vasluiana Falciu, au ajuns la spital cu trichineloza, dupa ce au consumat carne de la un porc infestat cu trichinella spiralis, transmite NewsIn.

"O femeie de 50 de ani, internata la Spitalul de Urgenta Barlad cu simptomatologie de trichinoza, a anuntat ca un fiu de-al ei, care locuieste in SUA, a luat la pachet, in momentul in care a plecat, carnati preparati din carne de porc, acelasi porc din care a consumat si femeia si s-a imbolnavit", a declarat sambata, Luminita Costache, directorul DSP Vaslui.

Directia de Sanatate Publica Vaslui a alertat Institutul de Sanatate Publica Bucuresti cu privire la posibila extindere a unui focar de trichineloza din localitatea vasluiana Falciu in Statele Unite ale Americii.

"Am sesizat Centrul de Prevenire si Combatere a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti pentru a se lua legatura cu autoritatile sanitare din SUA, din zona unde locuieste familia respectiva", a precizat directorul DSP Vaslui.

In ultimele doua saptamani, patru persoane au fost internate in spital cu trichineloza si alte 25 se afla sub supraveghere medicala dupa ce au consumat carne de porc infestata.

Autoritatile sanitar-veterinare au precizat ca porcii infestati au fost vanduti in localitatea Falciu de catre un crescator de animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.