Drogurile nu tin cont de cine le consuma. Copiii, adolescentii sunt victime sigure. Curiozitatea ii arunca in ghearele dependentei. Sa scape, copilul are nevoie de ajutor. Insa, in Romania, in afara urgentelor, nu exista niciun centru special de tratament pentru copiii care consuma droguri.
Adrian si Remi s-au apucat amandoi de droguri la 16 ani. Nu se cunosteau intre ei, dar au avut aceleasi motiv: curiozitatea. S-au intalnit peste ani, la centrul de Asistenta integrata a adictiilor din sectorul 4. Ei au avut puterea sa se recunoasca invinsi de droguri si sa ceara ajutor.

"Fata de celelalte tari din Europa suntem cam pe ultimele locuri in ceea ce priveste consumul de droguri, dar fenomenul este...datele noastre arata ca este prezent si este in crestere", a precizat Lucian Suditu, specialist ANA.

"Pe anul 2008 am avut ca numar total de asistati 1272, o cifra dubla fata de 2007, cand in structurile teritoriale ale ANA se aflau un numar de 663 persoane", a declarat Andra Vlahie, tot specialist ANA.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.