Un nou detasament, format din 25 de militari americani, va sosi, la sfarsitul acestei saptamani, in baza militara de la Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta, transmite NewsIn.

Batalionul Naval de Constructii 11, supranumit “Unsprezecele norocos”, ii va inlocui pe militarii americani aflati in prezent in baza, care in ultimele sase luni au fost dislocati in judetul Constanta, in cadrul Fortei Operationale Intrunite de Est.

"Batalionul Mobil Naval de Constructii 11 este cel mai recent dintre cele opt batalioane active ale Seabees, pregatit, ca si precedentele, pentru interventii in caz de dezastre, dar si pentru actiuni de asistenta umanitara. Detasamentul, care trebuie sa soseasca la sfarsitul acestei saptamani, se compune din 25 de militari si va fi stationat in Romania pentru urmatoarele sase luni”, se arata intr-un comunicat de presa remis de biroul de relatii publice al Fortei Operationale Intrunita de Est.

Militarii americani vor continua programul de asistenta civica in judetele Tulcea si Constanta, care va include renovarea unui dispensar medical din Maliuc si a unui centru de plasament din Tulcea, precum si reabilitarea a doua gradinite din Corbu si Sacele.

"Detasamentele dislocate la M. Kogalniceanu continua, in acelasi timp, si rolul de ambasadori ai fortelor Statelor Unite pentru a consolida relatiile cu natiunile-gazda”, se mai arata in comunicatul de presa.

Detasamentul de constructori militari ai fortelor navale ale SUA isi propune sa mentina o prezenta continua, pe baza de rotatie, a batalioanelor lor in Romania si Bulgaria, pentru a optimiza bazele militare din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.