Adrian Nastase este revoltat din cauza declaratiilor pe care le-a facut senatorul Italian Piergiorgio Stiffoni, membru al partidului Italian Liga Nordului, motiv pentru care adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Senatului Italian, pe care o publica si pe blogul sau.

"Etnia romana, daca este reprezentata de astfel de personaje specializate in violuri, nu este demna sa ramana intr-o Europa unita", este fraza care a dat nastere mai multor reactii pline de indignare din partea romanilor si care apartine lui Piergiorgio Stiffoni. “Domnule Presedinte al Senatului, va scriu in calitate de Vicepresedinte al Camerei Deputatilor din Romania dar, in primul rand, ca roman”, afirma Adrian Nastase.
“Sunt revoltat de declaratia domnului senator Piergiorgio Stiffoni, care, am aflat din relatarile presei, ar fi afirmat ca “daca un extraterestru ar veni pe Pamant si m-ar intreba in ce sunt specializati romanii, i-as raspunde <in violuri>”(…)

Cred insa ca a generaliza, asa cum face colegul dumneavoastra Piergiorgio Stiffoni, reprezinta o mare greseala. Nu cred ca trebuie sa dam munitie unor atitudini radicale ce doresc transformarea exceptiilor in regula” subliniaza Adrian Nastase, in scrisoarea deschisa adresata Senatului Italian.

Romania nu are ce sa caute in Europa?! Spune-ti parerea pe Forum!

In ultima perioada insa, sentimentele xenofobe ale italienilor fata de romanii aflati in Peninsula s-au accentuat si au deviat chiar, catre acte de violenta sau hartuire.

Un elev din Rimini a fost batut pentru ca era roman

In acelasi timp insa, presa din Peninsula nu mai conteneste a relata cazuri deosebit de grave ale caror actori principali sunt imigrantii romani.

Astazi, Cotidianul preia din publicatia italiana Corriere della Sera, cazul unei romance ajunsa in mainile unui proxenet roman. Politia italiana a dat publicitatii o inregistrare video capturata din calculatorul unui proxenetului, in care este filmat “ritualul” de initiere a fetelor carora li s-a promis un loc de munca in Italia.
Este vorba despre un film zguduitor al unei bande de romani, care chinuiau, bateau si amenintau o tanara, acesta fiind un “ritual” de initiere in tainele prostitutiei. Fata, in varsta de 21 de ani, mama a unui copil de 4 ani, a fost dusa in Italia cu promisiunea gasirii unui loc de munca.

Doi romani au fost arestati miercurea trecuta pentru ca au incercat sa violeze o italianca in varsta de 45 de ani, la Napoli, relateaza Adnkronos, citata de Il Tempo. Victima a scapat cand un trecator a vazut scena si a alertat politia. Agresorii au incercat sa se ascunda la un centru de primire din localitate, "Opera accoglienza Santa Stefano", sperand ca se vor confunda cu ceilalti imigranti. Ei au fost insa recunoscuti si dusi la sectia de politie de fortele de ordine.

Tot saptamana trecuta, politia italiana a arestat sase romani acuzati de violarea unei tinere si agresarea logodnicului ei la Guidonia, in apropiere de Roma: patru dintre ei sunt acuzati pentru agresiune sexuala si jaf cu circumstante agravante, iar ceilalti doi pentru complicitate. Ulterior acestia au fost plasati in arest la domiciliu.

De asemenea, la Brescia, doi romani (Gabriel Vasile, in varsta de 30 de ani, si Marius Bobu Constantin, in varsta de 32 de ani) si un polonez (Gabriel Sebastian Stepinski, in varsta de 34 de ani) au fost arestati pentru viol, sechestrare de persoana si jaf, relateaza NewsIn.

Alti trei romani au fost arestati la Piacenza pentru ca ar fi violat o prostitutata bulgara in varsta de 21 de ani, potrivit La Stampa. Ei ar fi luat-o din fata unui hotel din Padova, unde locuia, ar fi lovit-o, violat-o si i-ar fi furat telefonul mobil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.