Directorul executiv al Asociatiei Tinerilor Crestini YMCA din Romania, Ion Bogdan Ciociu, a fost trimis in judecata de DNA pentru ca a donat un imobil in valoare de 1, 3 milioane de euro ce apartinea asociatiei pe care o conducea catre o alta organizatie controlata tot de el si de familia lui

Potrivit unui comunicat al DNA, Ion Ciociu si-a folosit autoritatea pe carea o avea in cadrul asociatiei Tinerilor Crestini YMCA pentru a influenta decizia Consiliului Director si a donat un imobil din Capitala Asociatiei Young Men's Christian Association-YMCA Universitaria. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca membrii fondatori ai Asocitiei YMCA Universitaria sunt chiar Ion Ciociu, alaturi de parintii sai si viitoarea sotie.

De asemenea, in perioada ianuarie 2005 - decembrie 2007, in calitate de director executiv al Asociatiei Young Men's Christian Association-YMCA Universitaria, Ion Ciociu nu a trecut in documentele contabile veniturile realizate din inchirierea imobilului respectiv. Astfel, el a prejudiciat bugetul cu suma de 20.690 lei, echivalentul a 5.977 euro.

Prejudiciul cauzat de catre Ion Bogdan Ciociu Asociatiei Tinerilor Crestini YMCA din Romania consta in valoarea de piata a imobilului donat, respectiv suma de 4.850.000 de lei, reprezentand echivalentul sumei de 1.300.000 euro. In vederea recuperarii acestei sume, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra acestui imobil.

Ion Ciociu a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala si folosirea influentei ori autoritatii in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, cu intentia obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, mai arata DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.