Unii din cei mai importanti regizori din cinematografia mondiala, printre care Jean-Luc Godard, Terry Gilliam, Jim Jarmusch, fratii Dardenne si Quentin Tarantino, vor fi prezentati si analizati in Bucuresti, incepand din 14 februarie, in cadrul unui atelier organizat de Fundatia Calea Victoriei.

Alaturi de acestia se vor numara si nume reprezentative din Austria, Taiwan si Mexic, cel mai cunoscut fiind Alfonso Cuaron, realizatorul peliculelor "Y tu mamá también" si "Harry Potter si prizonierul din Azkaban".

Ultimul curs, programat pe 11 aprilie, va fi dedicat regizorilor romani Cristi Puiu, Andrei Ujica, Radu Jude si Marian Crisan.

Fara sa emita pretentii academice, intalnirile vor avea un caracter colocvial si interactiv, cu "material didatic" reprezentat de secvente din filmele autorilor analizati. Potrivit organizatorilor, selectia cineastilor prezentati are un caracter subiectiv, insa fiecare dintre acestia are deja in palmares premii si recunoastere la festivaluri internationale importante.

Cursurile, unite sub tema Cinematograful contemporan vor fi sustinute de Andrei Rus, preparator universitar la sectia de Comunicare audio-vizuala a Facultatii de Film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” Bucuresti. Rus a facut parte, in octombrie 2008, din juriul Emile Cantillon al Festivalului de Film Francofon de la Namur, Belgia.

Atelierul se va desfasura timp de 10 saptamani, in fiecare sambata, incepand cu ora 17.00, la sediul fundatiei din strada Str. Stefan Mihaileanu. Participarea costa 400 de lei, respectiv 300 de lei pentru elevi si studenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.