Asistenta maternala din Bistrita, Marcela Fagarasan, acuzata ca a omorat un copil de 4 ani, va fi judecata la Piatra Neamt, ca urmare a unei decizii de stramutare admisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmite corespondentul NewsIn

Avocatul Ingrid Alexandrescu, care o reprezinta in proces pe mama naturala a copilului, Sunita Rostas, a declarat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie ca procesul nu poate fi impartial la Bistrita, deoarece unul dintre membrii Comisiei judetene de protectie a copilului, Iosif Redl, cercetat intr-un alt dosar pentru neglijenta in serviciu, este sotul judecatoarei Elvira Redl de la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Potrivit lui Alexandrescu, cererea de stramutare a fost admisa, deoarece in acest caz al lui Lucian Rostas sunt de fapt mai multe dosare. In unul dintre ele este cercetat Iosif Redl, secretarul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, care are si calitatea de presedinte al Comisiei de protectie a copilului.

„Dansul este sotul doamnei judecator Elvira Redl care lucreaza la Tribunalul Bistrita-Nasaud la sectia civila. Un alt motiv pe care l-am invocat in fata ICCJ a fost acela ca au disparut din dosar unele acte pe care le-am depus si ca nu mi s-a aprobat cererea de obtinerea copiilor din dosar ceea ce nu mi s-a mai intamplat nicaieri in tara. Nu in ultimul rand, am aratat ca dosarul de omor are trei numere de inregistrare, date de procurorul de caz, ceea ce nu este in regula”, a declarat Ingrid Alexandrescu.

Potrivit sursei citate, ICCJ a decis stramutarea la Piatra Neamt deoarece acolo este un penitenciar pentru femei unde pot fi mutate ambele femei aflate in stare de arest, atat asistenta maternala Marcela Fagarasan, cat si Sunita Rostas, mama naturala a copilului, arestata pentru furt.

Judecarea pe fond a procesului asistentei maternale Marcela Fagarasan din Bistrita, acuzata ca a ucis un copil de patru ani pe care il avea in ingrijire, a fost suspendat, in 22 ianuarie a.c., de Tribunalul Bistrita-Nasaud intrucat fusese depusa o cerere de stramutare a procesului la o alta instanta.

Cererea de stramutare a fost depusa de Ingrid Alexandrescu, avocatul Sunitei Rostas, mama naturala a copilului Lucian Rostas. Alexandrescu a sustinut necesitatea stramutarii in fata unei instante a ICCJ.
Ca urmare a acestei situatii, Tribunalul Bistrita-Nasaud a decis sa suspende judecarea pe fond a cauzei la Bistrita. Marcela Fagarasan, acuzata ca a omorat un copil de patru ani pe care il avea in ingrijire, a fost trimisa in judecata la inceputul lunii noiembrie 2008 pentru omor calificat, vatamare corporala grava si rele tratamente aplicate minorului, infractiuni pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de cel mult 30 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.